La gestió per accedir a la 'Barcelona ecològica' es podrà fer per internet a mitjans de novembre

El tràmit costarà cinc euros i servirà per definir si el vehicle compleix els requisits mediambientals previstos per entrar a la ciutat

Comentaris

-
-

Els propietaris de vehicles andorrans que vulguin accedir i circular lliurement a partir del gener per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona podran fer la gestió necessària per internet. El web que servirà per gestionar el registre per demanar autoritzacions d’accés en cas de no tenir l’etiqueta mediambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT) estarà operatiu a mitjans del mes vinent. Per fer el tràmit, s’haurà de pagar cinc euros i, a partir d’aquí, els usuaris sabran si el vehicle pot entrar lliurement o bé només disposarà de 10 permisos anuals.

La ZBE ja existeix en l’actualitat, però les restriccions només s’activen en cas d’episodis d’alta contaminació. Aquesta situació canviarà radicalment a partir del gener. Llavors, serà permanent. Els vehicles més pol·luents no hi podran accedir de dilluns a divendres, entre les set del matí i les vuit del vespre.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat ja la fórmula per a les excepcions a aquesta normativa. I, també, com es gestionarà els molts vehicles estrangers que normalment transiten per una zona que queda acotada principalment per les dues rondes i que agafa la gran majoria de barris de la ciutat comtal així com zones de Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet i Sant Adrià del Besòs.

Els diferents vehicles amb matrícula no espanyola hauran d’inscriure’s prèviament a un registre metropolità, una plataforma tecnològica que, segons fonts de l’AMB, ha d’estar disponible ja a mitjans de novembre. El tràmit costarà cinc euros i es podrà totalment, si així ho desitja l’usuari, per internet. Per tant, no caldrà desplaçar-se a Barcelona.

Amb el registre, es comprovarà si el vehicle en qüestió compleix els requisits mediambientals per accedir a la ZBE. En concret, per als cotxes, si és un benzina posterior a l’any 2000 o un dièsel no més antic que el 2006. Si és així, el turisme quedarà inscrit al sistema informàtic i, per tant, podrà accedir lliurement. Cal tenir present que els controls es faran via càmeres i fixant-se en la matrícula.

Per als vehicles que siguin considerats no aptes, hi haurà una opció de demanar autoritzacions diàries, amb un màxim de deu per any. Cada jornada, però, suposarà pagar dos euros i també caldrà estar inscrit al registre.

Durant els tres primers mesos, la Guàrdia Urbana, responsable del control, només avisarà a aquells que enxampin incomplint el vet. A partir de l’abril, però, s’imposaran sancions, que poden anar dels 200 fins als 1.800 euros en funció del tipus de vehicle i de si el dia del control hi ha declarat episodi de contaminació.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

                             Jover diu que el Govern fa una "gestió proactiva"

El ministre portaveu, Eric Jover, ha dit a la roda de premsa posterior al consell de ministres que el Govern està tenint una  "gestió proactiva" davant l'ajuntament de Barcelona per saber quina serà l'afectació d'aquesta mesura per limitar la circulació de vehicles per als andorrans, i més tenint en compte, segons Jover, l'elevat volum d'automòbils amb plaques andorranes que viatgen a la capital catalana. Ha afegit que desconeixen encara, oficialment, l'aplicació d'aquesta mesura als vehicles estrangers però també ha recordat no és imminent.

Cartell de la zona de baixes emissions.

Relacionat

Els vehicles andorrans hauran de pagar 5 euros per saber si poden o no circular a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona
Cartell de la zona de baixes emissions.

Relacionat

Les empreses de transport de viatgers asseguren estar adaptades a la zona de baixes emissions de Barcelona
-

Relacionat

Andorra ‘demana permís’ per poder accedir a la ‘Barcelona no contaminant’

Comentaris (2)

Trending