La gent gran reclama una pensió digna de 1.200 euros

La Federació considera que incrementar la paga als padrins amb una “bona administració i control de l’erari públic” no ha de comportar cap trasbals per al pressupost de l’Estat

-
-
La gent gran del país reclama un increment de les pensions. Consideren que vist “el cost de la vida”, per poder viure amb dignitat necessitarien una paga que se situés a l’entorn dels 1.200 euros, una xifra que el president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran, Simó Duró, considera que és assolible si l’administració fa una bona gestió de l’erari públic.

Duró va fer aquesta demanda en el marc d’una nova edició de la Festa Magna, celebrada a la sala d’actes del Prat del Roure, a Escaldes, i en què hi van participar mig miler de persones. El president de l’organització que aglutina tots els col·lectius de gent gran va assegurar en el marc de l’acte que “com a mínim necessitaríem 1.200 euros per poder viure d’una forma correcta”. Simó Duró va assegurar que si fa un parell d’anys es parlava de 1.000 euros, ara ja caldria apujar una mica més aquest nivell.

I el president de la federació no considera que sigui una cosa complicada. Menys encara quan el Govern, va recordar, gaudeix d’una majoria parlamentària. Per tant, va reivindicar Duró, el que cal és fer una gestió acurada, endreçada, “una bona administració i bon control de l’erari públic”, per poder aconseguir d’allà on fos unes quantitats que considera que no trastocarien el pressupost estatal. 

El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va respondre que en molts casos ja s’està molt a prop de la línia indicada per la Federació d’Associacions de la Gent Gran. En tot cas, que es va en la mateixa línia. I va remarcar que ja s’estan fent molts esforços en matèria de pensions contributives, que a mitjà termini tindran, a parer del titular ministerial, una revalorització molt important.

Comentaris

Trending