La direcció del SAAS ‘valida’ les viseres de protecció que fan els ‘makers’

Els serveis de circulació del país s’ofereixen a fer la recollida i entrega dels materials que es vagin produïnt

-
-
La direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha donat per bones les viseres de protecció que està produint la Comunitat Maker d’Andorra, un col·lectiu sorgit de les xarxes socials que amb impressores 3D està confeccionant alguns elements per protegir-se del contagi del coronavirus. Per ara, s’ha aparcat la producció de respiradors fins que no estigui més clar que el que es pogués arribar a fabricar és del tot funcional.

El SAAS va rebre aquest divendres 70 equips de protecció dels 80 que havien produït els ‘makers’. Els protectors facials restants es van repartir de manera equitativa entre la Residència Domus Vi Salita i la Residència Sant Vicenç d’Enclar. El col·lectiu està estudiant altres sol·licituds de col·lectius de risc perquè se’ls produeixi i se’ls facilitin els elements de protecció.

Els serveis de circulació de tot el Principat també haurien acordat que ajudaran el col·lectiu en la recollida i entrega d’elements de protecció. S’ha de definir, però, un protocol per saber exactament quins seran els passos a seguir. A més a més, diferents empreses del país han contactat amb el grup per veure com poden ajudar-lo. La principal preocupació del col·lectiu és poder disposar dels materials necessaris que es fan servir per imprimir, desinfectar i muntar els EPI’s.

 

Comentaris

Trending