La defensa de Besolí demana el seu alliberament davant el tribunal que el jutja 

Sandro Rosell demana l’arxiu d’un dels fets delictius que se li imputa recordant que hauria succeït a Andorra que, com al Brasil, la corrupció entre privats, d’existir, no està tipificada penalment

-
-
L’advocat que defensa els interessos del gestor lauredià Joan Besolí, que també defensa l’expresident del Barça Sandro Rosell, ha demanat davant el tribunal que els jutja a l’Audiència nacional espanyola, l’immediat alliberament de tots dos atès que el seu empresonament, que fa pràcticament dos anys que dura, a banda d’injust els limita el seu dret a defensa. El prestigiós advocat Pau Molins ha recordat que per casos molt més greus com el de ‘La Manada’ l’empresonament provisional no es va allargar ni de bon tros tant.

Molins ha afirmat que ni Besolí ni Rosell, acusats d’un delicte de blanqueig per haver-se beneficiat, suposadament, del rendiment obtingut de les comissions suposadament il·legal que l’exdirigent esportiu hauria percebut de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per haver negociat drets d’imatge de la selecció del país sud-americà, no es poden defensar degudament atès que tant temps com porten entre reixes els impedeix consultar la documentació necessària per poder aportar encara més elements dels aportats fins ara i que demostrarien la seva innocència.

El judici contra Besolí, Rosell i d’altres acusats, que es juguen un bon grapat d’anys, s’ha iniciat aquest dilluns a l’Audiència nacional, a Madrid, i com en el cas del ‘procés sobiranista’, també la retransmissió en directe de la vista ha permès a molta gent veure per primer cop en molt temps tant el gestor i exconseller del comú de Sant Julià com l’empresari català i exdirigent de l’FC Barcelona. Aquest darrer ha demanat que dels tres delicte dels quals se l’acusa, dos s’haurien d’arxivar atès que els fets ocorreguts no es van esdevenir a l’Estat espanyol.

Mentre el fiscal encarregat del cas assegurava que la presó provisional és una mesura correcta si està degudament justificada i que no limita el dret de defensa. Rosell ha recordat que ni a Andorra ni al Brasil està tipificada com a delicte, si hagués existit, la corrupció entre privats. Alguns dels fets que l’Audiència espanyola atribueix a l’expresident del Barça s’haurien comès íntegrament en territori andorrà, on Rosell havia tingut i té encara nombrosos vincles.

Comentaris (1)

Trending