La CEA reivindica un seient pels autònoms al consell d'administració de la CASS

La patronal, l'EFA i la Cambra preparen un document amb les seves demandes per l'acord d'associació amb la Unió Europea

La CEA ha ofert aquest dimarts un esmorzar a la premsa.
La CEA ha ofert aquest dimarts un esmorzar a la premsa.
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) reivindica un lloc pels autònoms al consell d'administració de la CASS. El seu president, Gerard Cadena ha explicat aquest dimarts que hi ha dues places de treballadors i només una d'empresaris. "Els temes dels autònoms queden una mica despenjats i es important que tinguin representació i que aquesta s'equilibri".

Cadena recorda que les  empreses aporten la major part de les cotitzacions i els treballadors per compte propi  han d'estar representats a la CASS. El president de la CEA s'ha referit també a la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE) i ha anunciat que juntament amb l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) i la Cambra de Comerç presentaran un document amb les seves propostes que fan esment, principalment, a la lliure circulació de persones i a les infraestructures. "Hem demanat informació a països semblants com el nostre", ha dit Cadena. "És prioritari que es reguli el mercat andorrà per garantir que les empreses i professionals que vinguin de la mà de l’associació amb Europa i de l’obertura econòmica, generin llocs de treball estables al país i s’alineïn amb les prioritats d’Andorra en matèria de sostenibilitat, economia circular i inclusió social".

Des de l'entitat també s'aposta per la construcció d'infraestructures com l'heliport o l'aeroport. Per Cadena, fets com l'esllavissada de La Portalada "mostren la precarietat de les comunicacions". És partidari de la creació d'una taula público-privada per definir les infraestructures que aniria en la mateixa direcció que el consorci que va proposar la setmana passada l'EFA.

Sobre la sortida de la Unió Hotelera de la CEA, ha explicat que "era una entitat que ens aportava 1.500 treballadors però ara hem anar aconseguit que s'afiliessin altres hotels i estem negociant amb Autèntics Hotels. Ara mateix compten amb una 1.000 treballadors. Les empreses adherides a la CEA representen ara mateix 8.200 treballadors".

En un altre ordre de coses, s'ha volgut mostrat optimista sobre la situació econòmica perquè no ha volgut parlar de recessió i s'ha referit a un "alentiment". Entre els projectes de cara al 2020 cal destacar l'organització de la Trobada Empresarial Iberoamericà que ha d'acollir unes 400 o 500 persones. S'estan buscant patrocinadors perquè el pressupost de l'acte supera l'anual de la CEA. Un altre dels projectes que es vol consolidar és el de la secció dedicada a les persones que treballen per compte propi i a l’emprenedoria.

La CEA Micro, en paraules de Cadena, "vol ser l’altaveu i el trampolí de les micro i petites empreses del país". Actualment més d’un centenar de socis formen part d’aquesta nova divisió que representa el 80% del teixit productiu i que espera créixer exponencialment durant el 2020

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending