La patronal carrega contra Govern i Rascagneres pel “campi qui pugui” a la CASS

Altimir denuncia que “tant proveïdors com usuaris estan abusant d’una manera evident” de la parapública sense que s’adoptin, a parer seu, les mesures necessàries per contenir la despesa

-
-
La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) no s’està d’orgues. El seu president, Xavier Altimir, ha carregat durament, clarament i rotundament tant contra el Govern com contra el president del consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Jean-Michel Rascagneres, pel dèficit creixent de la parapública i la manca d’adopció de mesures per posar ordre en general al que consideren un desgavell a la Seguretat Social.

Altimir ha presentat l’acte de presentació oficial de l’empresari Francesc Zamora com a candidat a representar els patrons al consell d’administració de la CASS per carregar les tintes. I per avisar que qualsevol decisió que suposi avançar l’edat de la jubilació (els 60 anys per als mestres) va en contra del sistena i advertir que si a més dels problemes de sostenibilitat de la parapública ara s’acabessin deixant per a la propera legislatura la reforma laboral i la de la Funció Pública després d’anys i panys de parlar-ne, tot plegat faria riure. 

El president de la patronal lamenta la continua criminalització del empresaris que considera que fa el consell d’administració de la Seguretat Social 

Qui fa acudits, segons Altimir, és Rascagneres. El president de la CEA ha estat especialment crític amb el màxim responsable de la CASS. De fet, el creuament de declaracions ve de lluny. I Xavier Altimir a temps que lamenta que Rascagneres acusi de tots els mals de la Seguretat Social els empresaris. "La solució fàcil és apujar cotitzacions i impostos. El senyor Rascagneres, que és molt bo fent acudits, possiblement no ho és tant fent que s'apliquin les mesures”, ha retret el màxim responsable de la CEA al seu homòleg de la Seguretat Social, que tot sovint remarca els pals a les rodes que en opinió de Rascagneres els empresaris posarien a l’adopció de solucions per a la CASS.

 Altimir ha deixat clar que "si primer es mira de quina manera es pot racionalitzar la despesa, si primer es mira què es pot fer perquè el sistema sigui més eficient” i s’actua, i encara després d’això “cal augmentar les cotitzacions, hi estarem d'acord com no pot ser d'una altra manera”. Però de cap manera no assentiran sense fer una anàlisi acurada i que el Govern vagi amagant el cap sota l’ala i no adopti les mesures que hi ha sobre la taula des del 2009 per intentar reduir la despesa. En aquest sentit el president de la patronal ha criticat el descontrol que a parer seu hi ha a la CASS, que "s'ha convertit en un campi qui pugui" perquè "tant proveïdors com usuaris n’estan abusant d'una manera evident".

Etiquetes

Jordi Galobardas en una imatge d\'arxiu.

Relacionat

La CEA s’enfila per les parets per les acusacions de ser la responsable de tots els mals de la CASS

Comentaris

Trending