La CASS ‘força’ l’alta del doctor Gómez Jiménez i queda definitivament acomiadat de l’hospital

El fins ara cap d’urgències del centre hospitalari va renovar a principi de mes la baixa que havia agafat el setembre, però la Seguretat Social li ha fet els darrers dies una inspecció

Una imatge del doctor Josep Gómez Jiménez.
Una imatge del doctor Josep Gómez Jiménez.
Qui durant molts anys ha estat cap d’urgències de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, el doctor Josep Gómez Jiménez, ja ha estat definitivament acomiadat del centre després que arran d’una inspecció efectuada fa pocs dies, la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) en forcés la seva alta mèdica. El metge ja hauria recorregut contra la decisió de la parapública i, de fet, a partir d’ara es preveu que començarà un llarg procés administratiu i judicial sobre la situació laboral del facultatiu. Al marge queda encara la causa lligada al sistema de triatge de l’hospital.

Gómez Jiménez, que va estar durant alguns mesos de baixa i, posteriorment, va agafar l’alta alhora que iniciava un període de vacances, va tornar a presentar una baixa mèdica al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) quan a principi del mes de setembre va transcendir que el consell directiu d’aquest darrer organisme esmentat havia acordat la resolució causal del seu contracte a més de la interposició d’una querella criminal per la presumpta apropiació del model de triatge hospitalari. Gómez Jiménez està encausat en el marc de la investigació judicial tendent a aclarir presumptes irregularitats al SAAS.

Estant de baixa, l’ens de gestió sanitària no podia fer efectiu l’acomiadament del metge, però sí li va comunicar per escrit que quedaria automàticament fora de l’hospital per raons causals i, per tant, sense cap mena de compensació, en el mateix moment que passés a l’estat d’alta mèdica. El fet que la baixa del mes de setembre la signés l’exdirector general del SAAS també encausat en el mateix cas Lluís Burgués va aixecar nombroses alertes i va portar la CASS a fer-ne un curós seguiment, per evitar que es tractés d’una baixa presumptament fraudulenta.

El facultatiu havia renovat a principi de mes la baixa presentada el setembre, i ara ja ha iniciat el combat legal contra les darreres decisions que el deixen fora del SAAS

Fonts del ministeri de Salut han explicat que pocs dies abans que vencessin els trenta dies de la baixa presentada per Gómez Jiménez a principi de setembre, el doctor va presentar una renovació de la mateixa per trenta dies més. En aquest marc i fa alguns dies, segons les mateixes fonts, la CASS va promoure una inspecció mèdica del facultatiu, tal com fa amb altres persones que estan de baixa, tot i que en aquesta ocasió la transcendència era major per l’embolcall laboral i fins i tot mediàtic que anava associat a la figura del doctor.

La inspecció hauria “objectivat” que no hi havia motius reals -això sempre segons les fonts del ministeri de Salut consultades- per mantenir aquella baixa i, en conseqüència, la parapública que gestiona la Seguretat Social va formalitzar l’alta del metge, de l’assalariat. En conseqüència, la primera repercussió que hi va haver va ser que prengués força l’acomiadament que se li havia anunciat. El segon que hauria succeït és que Gómez Jiménez ja ha recorregut contra la decisió de la CASS i es preveu que passi el mateix contra la seva sortida laboral, amb la qual cosa s’iniciarà un llarg procés judicial.

Ara, però, formalment ja és fora del SAAS i l’ens, segons les fonts ministerials consultades, podrà adoptar les mesures que cregui adients ja no només en relació amb la reorganització definitiva del servei d’urgències sinó també en relació amb aquells altres departaments sobre els quals tingués alguna incidència Gómez Jiménez. La direcció de l’hospital ja havia acordat fa alguns mesos que el facultatiu deixaria de coordinar les urgències però, alhora, pensava ‘aprofitar’ l’important capital científic del facultatiu per a d’altres llocs.

Inicialment, i abans que aparegués amb tota la força, la incidència judicial entorn al sistema de triatge, la idea que tenia la direcció del SAAS era col·locar Josep Gómez Jiménez en un càrrec de confiança especialment indicat per a desenvolupar qüestions de recerca i d’estratègies de futur. Més enllà de maneres de fer i altres circumstàncies, ningú no hauria qüestionat la vàlua tecnicocientífica del facultatiu especialment en el terreny teòric i de disseny de models de funcionament mèdic.

Comentaris (2)

Trending