La Batllia ja investiga un altre atac dels mateixos gossos ‘agressius’ d’Encamp

Veïns del Balcó del Solà ja van mostrar la seva indignació l’estiu passat amb els mateixos propietaris, pare i fill, de la gossada que va ferir dissabte un ca a l’avinguda Joan Martí

La gossa mestissa podenca eivissenca ferida el juliol de l'any passat.
La gossa mestissa podenca eivissenca ferida el juliol de l'any passat.
La Batllia ja fa uns mesos que instrueix una causa relacionada amb gossos ‘agressius’ i propietaris que no en tenen especial cura a Encamp. El cas té una connexió directa amb la denúncia policial que es va presentar diumenge passat. De fet, es tractaria de la mateixa gossada, que controlen pare i fill entre l’avinguda Joan Martí, on viu el darrer i on van succeir els fets denunciats recentment, i el carrer Balcó del Solà, on va tenir lloc un altre atac l’estiu passat i que la Justícia ja fa temps que estudia.

Si ara són els veïns del bloc de Joan Martí els que es plantegen presentar una denúncia col·lectiva farts de les males arts dels gossos del seu veí, afegit al fet que gairebé mai porten el degut morrió i, fins i tot, en moltes ocasions els animals campen lliurement, l’agost passat ja van ser els veïns del carrer Balcó del Solà els qui van posar de manifest la seva indignació pel fet que pare i fill tenen la mala costum de treure tot sovint els gossos, molts d’ells de notables dimensions i tots de races potencialment perilloses, sense lligar i sense cap mesura de seguretat.

El juliol de l’any passat va ser una podenca eivissenca mestissa adoptada la que va rebre l’atac d’un dels pitbulls que ‘gestionen’ pare i fill. El propietari de la gossa que va rebre les conseqüències de l’agressivitat de l’altre ca ha explicat que l’animal va anar directe a fer mal a la seva gossa. I que encara en va sortir prou ben parada atès que va reaccionar amb la rapidesa suficient perquè el pitbull li clavés els ullals a la jugular. Aquest dissabte passat a la nit va ser un Golden Retrieber qui va patir les conseqüències de l’agressivitat d’un altre dels gossos de la mateixa família.

De fet, els mateixos banders que van acudir a l’avinguda Joan Martí d’Encamp alertats per l’atac d’aquest dissabte van advertir al propietari del gos ferit que era convenient que més enllà d’una denúncia policial també n’activés una altra d’administrativa. També en el cas de l’estiu passat, a banda de la causa judicial oberta a la Batllia arran, justament, de la denúncia davant la policia, també hi ha activada una denúncia davant el departament d’Agricultura, que està subjecta, però, a la resolució de la via penal.

Fa molt temps que els veïns de la zona, tant de l’avinguda Joan Martí com del Balcó del Solà, avisen del comportament dels dos propietaris -que en algun moment han arribat a tenir més d’una dotzena de cadells en un mateix pis- i de l’agressivitat que gasten alguns dels gossos que tenen, que en més d’una ocasió protagonitzen baralles entre ells al carrer quan els seus amos els deixen escampar la boira sense lligar-los ni res que se li assembli. No esperen que s’adopti cap mesura cap als animals, però potser sí que es retiri als propietaris la custòdia dels animals.

El gos que va ser queixalat, ja mínimament refet després de rebre la pertinent cura veterinària.

Relacionat

La gossada ‘temible’ d’Encamp

Comentaris (3)

Trending