La gossada ‘temible’ d’Encamp

Un veí de Canillo denuncia l’atac sofert per un grup de gossos de raça potencialment perillosa quan sortia amb el seu ca de visitar el seu pare a l’avinguda Joan Martí encampadanaEl succés ha fet vessar la paciència dels veïns del bloc on viu en un pis de cinquanta metres un jove amb mitja dotzena d’animals que han protagonitzat des de fa temps més d’un ensurt

Havia anat a visitar el seu pare. Dissabte al vespre. Va aprofitar per veure el derbi futbolístic per excel·lència, el segon Madrid-Barça de la setmana. Després del matx, sortia per una rampa posterior de l’immoble patern, a l’avinguda Joan Martí d’Encamp. Sortosament no l’acompanyava el fill, però sí que duia el seu gos. De sobte se li van abraonar mitja dotzena de gossos que amb prou feina controlava un veí del bloc. Van molt mal ferir el seu cas i a ell li van causar mossegades notables a la mà a banda d’esquinçar-li la roba. L’home ha interposat una denúncia policial que reforçarà amb una altra acció jurídica per la via administrativa. És l’últim episodi que protagonitza la gossada en qüestió.

Òscar, que així es diu l’home atacat pels gossos del veí del seu pare, havia acudit a visitar -de Canillo a Encamp- el progenitor dissabte al vespre acompanyat del seu fill i del gos que tenen a casa, un Golden Retrieber. Quan va acabar el partit de futbol va baixar al garatge de l’edifici, al número 114 de l’avinguda Joan Martí encampadana. Es disposava a sortir per una rampa posterior que dóna a l’exterior. Encara bo que més enllà del gos, no sortia pel mateix lloc el menor. De cop i volta, i així ho explica a la denúncia policial que va presentar diumenge, va trobar-se de cara amb un jove que més que controlar mitja dotzena de gossos, eren els animals els qui l’arrossegaven a ell.

Com a mínim dos dels cans eren de raça Pitbull, la resta també eren potencialment perillosos. Cap no duia posat el morrió. Sense solta ni volta, els animals, més d’un i de dos, es van llançar contra l’home i contra el gos. Sort de les veïnes que en sentir els crits i el soroll van sortir amb escombres i el primer que van tenir a mà i van desfer la tangana. Els gossos ‘temibles’ van queixalar l’home especialment en la seva ma esquerra, fracturant-li el dit índex. Alhora, li van esquinçar tota la vestimenta que duia. Va haver de ser traslladat, per precaució, amb ambulància fins al centre hospitalari, on li van fer les cures pertinents. El gos, el seu, el que l’home atacat duita a passejar, va rebre queixalades per tot el cos, especialment al coll, la zona posterior propera a la cua i les potes. També ha necessitat d’una notable curació veterinària.

El succés hauria estat la gota que ha fet vessar la paciència dels veïns de l'immoble, farts dels altercats, que pensen presentar una denúncia conjunta

Fins al lloc dels fets s’hi van traslladar agents de circulació, agents de policia i fins i tot membres del cos de banders. Van controlar, que no detenir, el propietari del gos. Explica la víctima de la gossada que viu amb els animals en un pis de tot just cinquanta metres quadrats, i que malgrat que ell no havia tingut la desgràcia de topar-se amb els animals i el seu propietari, era de domini públic a l’immoble que els animals n’han causat més d’una i de dues. Tantes que, explica, el seu cas ha estat la gota que ha fet vessar el vas de la paciència dels veïns, que tenen intenció de presentar una denúncia conjunta contra l’altre inquilí. El de la gossada.

L’home, l’Òscar, pensa reforçar la denúncia policial amb quantes accions legals li recomanin. De fet, han estat els propis policies i, sobretot, els banders, que li han demanat que presenti una denúncia, també, davant l’administració, a veure si d’aquesta forma, com a mínim de manera provisional, poden aconseguir retirar-li la custòdia dels animals al propietari. Al que els duia arrossegat i sense morrió. Perquè, i amb tot respecte sia dit, a voltes són més animals els de dues potes que els de quatre.

Comentaris (2)

Trending