La Batllia investiga la Federació de Futbol des del 2017

Els investigadors prenen declaració aquest dimecres a personal de l’ens i a d’altres persones vinculades als fets pels quals per ara només hi ha detinguts Santos i Gea

-
-
La Batllia va començar a investigar els fets que s’han acabat batejant com ‘Operació Cautxú’ el 2017. El nucli central dels presumptes delictes econòmics que hi ha darrere de tot plegat es troba en la desviació presumpta de part dels ajuts que la Federació Andorrana de Futbol (FAF) rep de la FIFA i la UEFA, i que són l’essència del seu funcionament. Com que la causa judicial és secreta, no ha transcendit pràcticament cap detall sobre l’afer. Però diversos sectors propers a l’ens federatiu estan convençuts que tot plegat acabarà en un bluf. O com es qualifica en l’entorn futbolístic: en un segon ‘cas Sandro Rosell’. Alhora, però, es tem la repercussió negativa que hi pot haver en el futbol del país. 

De fet, hores d’ara tot són dubtes sobre la jornada futbolística, a tots nivells i categories, que hi hauria d’haver aquest cap de setmana. La FAF va estar ahir inoperativa tot el dia i hi ha molts dubtes que avui pugui treballar amb normalitat i, per tant, pugui resoldre qüestions d’ordre administratiu essencials per garantir les diverses competicions que organitza o, simplement, per assegurar que clubs i equips que participen en lligues organitzades per altres federacions -majoritàriament la catalana- podran jugar aquest cap de setmana.

De fet, personal divers de la federació i altres persones presumptament vinculades amb els fets o que els haurien pogut conèixer han estat citades a declarar aquest dimecres en seu policial. Tot i que el cas està judicialitzat des del 2017 i actualment el dirigeix la batlle Stephania Garcia, instructora especialitzada en delictes econòmics, la primera fase després de l’esclat de l’operació l’està executant la policia. I seran agents de l’àrea de policia criminal, i concretament els especialistes en delictes també econòmics els qui prendran declaració als citats.

No es descarta que arran de les declaracions hi pugui haver noves detencions. Ara per ara, però, els únics arrestats són el president de la FAF, l’encampadà Víctor Santos, i el secretari general i home fort i clau en tot l’entramat federatiu Tomás Gea. Tots dos han passat la nit a les instal·lacions de la policia, al despatx central de l’edifici de l’Obac, i és poc probable que passin aquest dimecres a disposició judicial. La policia té 48 hores per posar a disposició del jutge els dos detinguts i voldrà primer escoltar les explicacions dels citats.

-

Relacionat

Detinguts Santos i Gea per l'escàndol de la Federació Andorrana de Futbol

Comentaris

Trending