La Batllia descarta alliberar el secretari general de la FAF

Gea va demanar poder com a mínim sortir de la presó sota arrest domiciliari però la instructora recorda que encara hi ha diligències fonamentals a practicar per desestimar la petició

-
-
La batlle que investiga la denominada ‘Operació Cautxú’ ha denegat la llibertat sol·licitada pel secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomàs Gea. Tampoc no ha acordat cap mesura que li possibiliti sortir de la presó. Gea va demanar verbalment poder deixar la Comella encara que fos sota arrest domiciliari. La instructora, però, recorda que encara hi ha elements crucials de la investigació a realitzar i, per tant, considera que no és oportuna cap mesura per suavitzar la privació de llibertat.

Gea va sol·licitar de paraula fa deu dies poder ser alliberat o, com a mínim, poder-se traslladar al seu domicili encara que fos amb control monotoritzat. Al·legava entre altres coses que el seu estat de salut -pateix una malaltia cardiològica- va de mal en pitjor per la seva estada entre reixes, lligada també a una alimentació que no és la que seguia de manera habitual. La petició oral es va formalitzar al cap de pocs dies per escrit. Ràpidament, però, la batlle instructora ha refusat la petició. 

Un refús sustentat, entre altres també, per la posició de la fiscalia, contrària a autoritzar la sortida de Gea de la presó encara que fos sota arrest domiciliari. Encara hi ha moltes diligències a practicar. No es descarta que via comissió rogatòria s’intenti interrogar alguns dels empresaris espanyols que apareixen en la causa. Alhora, cal que la policia aporti la documental que el propi secretari general de la FAF va al·legar en la seva defensa tot i no poder-ne disposar perquè els agents l’havien comissat en el marc de les perquisicions realitzades el dia que va esclatar l’afer, ara fa un mes i mig.

Comentaris (1)

Trending