La Batllia cita l'excomissari espanyol Villarejo per al 6 de juliol pel cas de les amenaces a BPA

Comentaris

La Batllia cita l\'excomissari espanyol Villarejo per al 6 de juliol pel cas de les amenaces a BPA
La Batllia cita l\'excomissari espanyol Villarejo per al 6 de juliol pel cas de les amenaces a BPA

El batlle encarregat d’instruir la causa de les suposades coaccions i amenaces a responsables de Banca Privada d’Andorra (BPA) ha citat per al proper 6 de juliol l’excomissari de policia espanyol José Manuel Villarejo, que hauria d’explicar què sap ell sobre els fets, sobre la denominada ‘Operació Catalunya’ i ratificar, entre altres, l’autoria d’unes notes sense firmar que exposen part del denominat ‘sumari Pujol’, en què entre altres coses s’hi explica que per motius desconeguts es va descartar dirigir la ‘investigació’ contra Andbank quan se sabia que les operacions bancàries principals i en efectiu dels Pujol havien passat per allí directament o via Banca Reig amb anterioritat.

Villarejo estaria disposat a traslladar-se al Principat per respondre a les preguntes que li vulgui fer el batlle. Però també ha denunciat recentment ser víctima de pressions de la cúpula policial espanyola perquè declini la citació i així no hagi d’explicar tot el que sap. L’excomissari està embolicat, a més, amb diverses causes a l’Estat espanyol que no ajuden a tot plegat. No obstant això, i segons que ha publicat el diari digital espanyol ‘El Independiente’, Villarejo hauria assegurat que “aniré a Andorra i diré la veritat. Em ratificaré en tot allò que vaig dir en les meves notes informatives”.


El jubilat comandament policial assegura que està disposat a traslladar-se al Principat però adverteix que la cúpula policíaca l'esta pressionant perquè no ho faci


Les notes formen part de la documentació annexada per la querella de l’accionista majoritari de BPA fins a la nacionalització del banc Higini Cierco. També inclou l’esmentada querella -que inicialment anava contra Marcelino Martín Blas i Celestino Barroso i, després, es va ampliar a Eugenio Pino i Bonifacio Díaz- una acta de manifestacions atorgada el 26 de setembre de 2016 davant el notari de Madrid José Manuel Senante Romero. En aquella acta, el comissari retirat mostrava la seva voluntat de posar-se "a disposició de les autoritats judicials andorranes i espanyoles" per oferir la seva col·laboració si així ho requerissin, el que va donar peu al fet que Cierco sol·licités la seva testifical.

Villarejo manté una vella enemistat amb Martín Blas des que va intentar implicar-lo a ell i al seu fill en el ‘cas Emperador’. Posteriorment, l’enfrontament va anar a més en motiu de la instrucció del cas del petit Nicolás. Martín Blas, comissari responsable de la unitat d’afers interns de la policia nacional espanyola, ha liderat fins a la seva jubilació el passat mes d'abril la comissió judicial que porta a terme les indagacions relacionades amb l'enregistrament de la reunió mantinguda entre funcionaris policials i agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) l'octubre 2014. En una peça separada relacionada amb aquesta causa hi està implicat com a investigat Villarejo.

Comentaris

Trending