La Batllia al·lega risc de fuga per mantenir a la presó la treballadora de la CASS acusada de quedar-se diners

La sostracció monetària serà molt superior a l’inicialment denunciat a la parapública, que manté un sepulcral silenci atès que el cas hauria evidenciat una manca de control important

-
-
Gairebé vuit mesos després de ser processada i entrar a presó, la cap del departament d’inspecció de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) fins a la seva detenció continua empresonada. La batlle instructora del cas de presumpta apropiació indeguda al·lega risc de fuga, essencialment, per mantenir a la Comella la dona, de 50 anys, i que ha reconegut haver sostret diners de la parapública procedents de pagaments en metàl·lic.

La dona va ser detinguda el 16 de maig a la tarda arran de la denúncia de la pròpia direcció de la CASS. Van ser companys de la comandament de la parapública que van sospitar de l’actitud de la seva superior i li van començar a fer un seguiment fins que, amb evidències i proves més o menys contundents, van posar els fets en coneixement dels responsables de la parapública, que van decidir actuar. La denúncia inicial xifrava en 20.000 euros els diners que s’hauria quedat la processada. Aquesta quantitat, però, serà superada de llarg. 

Algunes fonts consultades han afirmat que el forat, arran del treball d’anàlisi que s’ha estat fent durant temps una vegada iniciada la investigació judicial, seria almenys de l’ordre de 100.000 euros. I que el comportament delictiu de la dona vindria de lluny. Probablement des que va assumir la responsabilitat de dirigir el departament d’inspecció, fet que li permetia un marge de maniobra major. De fet, i durant molt temps, el despatx de l’empresonada, ha estat policialment precintat. Les fonts consultades no han pogut concretar si aquesta situació es mantindria encara hores d’ara.

El que sí és clar és que la CASS manté un silenci sepulcral en relació al fet. Per deixar treballar als investigadors i per la sensibilitat del cas. Però, també, perquè evidenciaria una manca de control important en certs processos. De fet, la direcció de la parapública va reconèixer fa uns mesos haver canviat un seguit de protocols i l’absoluta prohibició d’operar amb diners en metàl·lic. Era l’efectiu allò de què suposadament s’apropiava la processada, que feia desaparèixer amb posterioritat justificants o dossiers.

La instrucció del cas, segons les fonts, estaria molt avançada encara que ben poc ha transcendit. A petició de la Batllia, la CASS va encomanar una auditoria externa per ‘reconstruir’ la situació i poder quantificar el frau que hauria causat suposadament l’empresonada, que hauria reconegut haver-se quedat diners però sense recordar ni muntants ni les ocasions en què s’hauria quedat els diners. Ni tan sols hauria precisat des de quan, segons les fonts, que sí que han afirmat que al·legaria sofrir una patologia psiquiàtrica per justificar el comportament anòmal que hauria tingut.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending