La batlle Moreno es perfila com una de les aspirants a la plaça de notari que es convocarà

Els professionals del Dret, incloses les autoritats administratives, estan pendents d’una possible renúncia d’Estañol

Maria Àngels Moreno tornarà a presidir la junta electoral com ja ho havia fet.
Maria Àngels Moreno tornarà a presidir la junta electoral com ja ho havia fet.
La batlle Maria Àngels Moreno, que el proper 1 de gener començarà a fer efectiva l’excedència que va sol·licitar al Consell Superior de la Justícia, es perfila com una de les futures aspirants a la plaça de notari que es convocarà. El tribunal encarregat del concurs ha de donar el vist-i-plau al plec de bases per tal que el Govern pugui formalment convocar-lo. En principi, segons les fonts consultades, només hi haurà una plaça nova en joc.

Els professionals del Dret estan a l’expectativa de la decisió de Josep Estañol, l’actual president de la Cambra de Notaris i en relació amb el qual s’especula sobre una renúncia per motius de salut. No obstant, la plaça, el concurs, es convocarà igualment. Hi hagi o no dimissió anticipada. La qüestió és que si Estañol plegués abans no hi hagi un nou notari escollit això pot suposar un embús encara major del que hi ha actualment. El procés per proveir el lloc que es convoqui no és senzill ni, menys encara, breu.

L’administració ha urgit la convocatòria del concurs per la situació d’Estañol, que ja ha començat a derivar alguns dels dossiers a d’altres dels professionals de la notaria del país, però també és cert, asseguren les fonts, que començava a ser necessari un reforç també veient que els quatre notaris actuals fa més de 20 anys que hi són i cada cop s’acosten més al final de la carrera professional.

Moreno deixa la judicatura, almenys temporalment, desencisada pel fet d’haver concorregut a diferents concursos per la provisió de places de magistrat -els darrers, sobre els quals té accions judicials endegades, en relació amb el Tribunal de Corts i el Tribunal Superior- i mai no ha estat elegida. La fins ara batlle penalista -especialitzada durant un temps, ara ordinària de nou- va començar la seva carrera jurídica com a registradora civil.

Bartumeu es queda

Per ara, l’única baixa que hi pot haver és la d’Estañol. Encara que s’havia especulat amb el fet que el també notari Isidre Bartumeu deixés la carrera per acceptar alguna de les ofertes que tenia fora del Principat, finalment ha declinat les propostes per raons familiars. Això, però, que fonts de l’entorn del notari han assegurat que va arribar a estar molt temptat. Tenia sobre la taula la possibilitat de dirigir dos ‘family office’ i un fons d’inversió.

Segons les fonts consultades, la proposta que més va fer dubtar Bartumeu, i que hauria acceptat si no hagués estat per les raons familiars esmentades, va ser la de dirigir a Madrid la ‘family office’ de l’enginyer mexicà, president de l’empresa pública de telefonia d’aquell país centre-americà, Carlos Slim. Es tracta d’una de les deu principals fortunes de tot el món. 

Comentaris

Trending