La vídua i la filla de la víctima del ‘cas McAuto’ retiren l’acusació després de ser indemnitzades

La mare i les dues germanes del resident argentí mort malauradament en l’atropellament del 21 d’agost del 2020 es mantenen en la causa en no arribar a cap acord i tenen intenció de sol·licitar 20 anys de presó per assassinat, quatre anys més del que preveu demanar la fiscalia

Una imatge exterior de la Seu de la Justícia.
Una imatge exterior de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La vídua i la filla petita del xofer argentí de 50 anys que va morir el 22 d’agost del 2020 arran de les gravíssimes lesions sofertes per l’atropellament de què va ser víctima hores abans en el marc d’una discussió per un incident de trànsit a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella, a l’altura del McAuto, han retirat l’acusació que formulaven contra el conductor acusat d’assassinat després d’arribar a un acord indemnitzador tant amb el processat com, sobretot, amb la companyia asseguradora del vehicle que conduïa en el moment dels fets.

La dona del difunt, que ha declarat durant la vista oral celebrada aquest dijous davant el Tribunal de Corts i que continua aquest divendres amb l’exposició dels pèrits i els informes finals, i especialment la filla, que té ara nou anys, han percebut els darrers dies una compensació que fa que finalment la indemnització efectivament cobrada s’elevi fins als 188.000 euros. La predisposició de l’asseguradora, que hauria aportat 140.000 euros, i la bona voluntat del metge-odontòleg autor de l’atropellament empresonat des d’aleshores hauria fet possible que la parella i la filla que tenia en comú amb el difunt hagin percebut una indemnització molt més elevada del que inicialment estableix la jurisprudència al Principat.

La parella i la filla que tenia en comú amb el difunt han percebut en total 188.000 euros, una compensació molt més elevada del que inicialment estableix la jurisprudència al Principat

D’aquí que la jove hagi decidit retirar-se com a acusació particular. Inicialment demanava 20 anys de presó per a l’home de 62 anys i nacionalitat espanyola en el moment dels fets que està acusat per la fiscalia i pels familiars de la víctima d’assassinat, entenent que hi va haver intencionalitat en la maniobra que va fer que el tot-terreny que conduïa el processat, de la casa Mercedes igual que el vehicle de la víctima. El ministeri públic té intenció de demanar una pena de setze anys de reclusió si no canvia la seva qualificació aquest divendres.

La mare i les germanes del difunt haurien de mantenir la sol·licitud de 20 anys de presó. També en el seu cas haurien intentat arribar a un acord amb l’acusat i l’asseguradora. Però en aquesta ocasió no ha estat possible. Segons les fonts consultades, les exigències econòmiques serien molt elevades. La mare convivia amb el difunt des d’un any i mig dels fets, quan l’home havia deixat Alacant, on s’estava inicialment, per buscar feina a Andorra, on els xofers d’autobús gaudien de millors condicions. En no haver-hi una entesa, la mare i les germanes de la víctima, que també han estat presents en la primera jornada del judici, continuen exercint l’acusació particular.

LA DONA I LES COMPENSACIONS

La parella del difunt, que ara torna a viure a Alacant, ha reconegut davant el tribunal que ja ha estat indemnitzada. De fet, per això la seva representació lletrada ja no ha comparegut com a acusadora. Però sí que ha prestat declaració com a testimoni la dona, de 34 anys, que ha explicat que des de l’hora de dinar i fins poc abans de l’incident havien passat el dia amb uns amics ja que el finat tenia la jornada lliure respecte del treball. La noia ha passat de puntetes a la maniobra prèvia que la seva parella va fer tallant la trajectòria del vehicle de l’acusat i ha afirmat que “jo no vaig escoltar cap clàxon”.

“Vaig pensar: ‘el mata’. Però quan vaig veure que anava cap al costat del conductor vaig pensar que no passaria res i ja no vaig veure res més”

La dona i la seva filla, llavors de set anys, viatjaven en el vehicle juntament amb l’home que resultaria mort aquella nit. Anaven a cercar quelcom per sopar al McDonalds. La jove sí que ha reconegut que la seva parella “va sortir molest però normal” del vehicle però “jo no vaig escoltar que discutissin”. També ha manifestat que “jo no sé si va insultar” i, en tot cas, “no vaig escoltar crits”. Des de dins del cotxe, del seu, el que estava entre el carreró del McAuto i l’avinguda Tarragona, va veure com el seu company vorejava el tot-terreny i que aquest es movia quan l’home es va situar pràcticament al davant. “Vaig pensar: ‘el mata’. Però quan vaig veure que anava cap al costat del conductor vaig pensar que no passaria res i ja no vaig veure res més”.

Perquè des d’on estava situada no va poder observar l’atropellament. Ara bé, quan hi va haver tot l’enrenou una vegada consumat el col i l’atropellament que resultarien mortals sí que va sortir del vehicle i hi va haver de tornar per anar a cercar “la meva filla, que ho estava veient tot i cridava”. La nena acabaria dins el McDonalds mentre no van arribar les assistències mèdiques i els equips policials.

UNA FAMÍLIA NORMAL

Com que la part econòmica, les indemnitzacions són, per sort o desgràcia, part important en la causa, i vist que una de les acusacions particulars ja s’ha retirat i l’altra no en vista que no hi ha hagut acord econòmic, una part de la declaració de l’acusat i de la seva dona, a qui també se li reclama per la via civil, s’ha centrat en explicar que malgrat ser metges -tots dos regentaven, i la dona encara ho fa ara amb el seu fill menor una clínica dental “familiar”- es tracta d’una família “normal” amb, sovint, més despeses que ingressos.

Tant el processat com la seva dona han explicat que han treballat molt a la seva vida en la seva professió i que mai no haurien pensat trobar-se en la recta final de la seva vida professional amb el problema que tenen ara. Han explicat que els sous o les remuneracions dels dentistes a Espanya no són comparables al que pot percebre un odontòleg al Principat i, tot i detallar algunes quantitats que poden percebre o que deuen -hipoteques, despeses de la clínica…-, han assegurat que han mirat d’aportar el màxim per poder indemnitzar els familiars de la víctima. Fins i tot acudint a un amic d’Andorra que els darrers dies els ha prestat una quantitat (27.500 euros) que quan puguin hauran de retornar.

Comentaris (19)

Trending