Un descuit judicial precipita l’alliberament de la ‘responsable’ del ‘narcopís’ del carrer del Pui

Després de poc més de vuit mesos empresonada, la noia que tenia llogat l’habitatge on s’aixoplugaven menors deixa amb control monitoritzat la presó, on continuen ingressats els suposats subministradors dels estupefaents

Agents de policia treballant en l'escorcoll del 'narcopis' del carrer del Pui.
Agents de policia treballant en l'escorcoll del 'narcopis' del carrer del Pui. POLICIA D'ANDORRA

La jove que va ser detinguda el 16 de gener -juntament amb una altra noia- en el marc d’una operació antidroga que tenia per objectiu desmantellar un suposat ‘narcopís’ situat al carrer del Pui d’Andorra la Vella ha quedat en llibertat sota control monitoritzat. Un descuit judicial, un termini esgotat que s'ha intentat salvar amb una reformulació de la causa, hauria precipitat l'alliberament. La fins ara empresonada era considerada la ‘coordinadora’ del pis. Com a mínim, al seu nom hi havia el contracte de lloguer de l’habitatge que aixoplugava menors que acudien al pis a beure o a consumir drogues.

La instrucció del cas, amb el qual hi hauria vinculat altres investigacions encara obertes i pendents d’esclatar policialment, encara està en marxa. De fet, aquest estiu es va declarar secret el sumari unes setmanes. En aquest marc, segons algunes fonts, hi hauria hagut alguna anomalia judicial -probablement no s'hauria formulat degudament la pròrroga de la presó preventiva- que hauria precipitat la posada en llibertat de la jove. Això sí, la instructora va acordar com a mesura la imposició de la polsera que servei per tenir controlada la jove, pendent encara de judici, en un suposat intent d'atenuar la badada comesa.

-

Relacionat

Empresonada la llogatera del narcopís i ingressada a salut mental la seva ‘col·laboradora’

Del denominat ‘cas Brotxeta’, que és així com es va acabar batejant l’operació, resten encara dues persones empresonades. Dos homes que van ser detinguts dies més tard, amb un tercer, que les dues noies que s’encarregaven de liderar en certa manera els menors i joves que feien estades al pis. Els dos empresonats estarien acusats de ser, presumptament, els subministradors dels estupefaents que després es consumien al pis, on en el marc dels escorcolls que es van fer pràcticament no s’hi van trobar restes de droga. A tot estirar algunes traces inquantificables.

Comentaris (11)

Trending