Processats del ‘cas BPA’ reclamen al tribunal que s’atengui a la investigació del Congrés espanyol

Acusats en el judici que s’ha reprès aquest dilluns insisteixen que tot plegat deriva d’una nota, el ‘notice’ del FinCEN, que parteix d’un conjunt de falsedats per interessos espuris relacionats amb l’independentisme català i primer cal aclarir la denominada ‘Operació Catalunya’

El judici se celebra a la Sala Magna de la Seu de la Justícia.
El judici se celebra a la Sala Magna de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Què va ser primer: ¿l’ou o la gallina? Els processats en el ‘cas BPA’, la vista oral de la causa general del qual s’ha reprès aquest dilluns, ho tenen clar: són víctimes d’un procés polític basat en interessos espuris fonamentalment dirigits a aturar l’ascens de l’independentisme català. Com més va, més elements hi ha, mantenen els acusats, per avalar que la ‘notice’ del FinCEN, nota que va posar en marxa la intervenció del banc andorrà, va ser una tergiversació per poder accedir a uns comptes bancaris que se suposava que hi havia a BPA i que, efectivament, no hi eren.

Davant de tot plegat i, especialment, al fet que aquest mes de setembre s’hauria de posar en marxa una comissió d’investigació al Congrés espanyol que té per objecte, entre altres, aclarir si la ‘policia patriòtica’ espanyola va cooperar il·lícitament amb organismes internacionals -com el mateix FinCEN- per atacar la sobirania d’un país tercer, en aquest cas Andorra, alguns dels processats han insistit per escrit a demanar que s’aturi d’una vegada el judici.

Una imatge del Congrés dels Diputats.

Relacionat

El Congrés espanyol investigarà els atacs a Andorra de l’‘Operació Catalunya’

O que, com a mínim, s’esperi a veure el resultat de les causes obertes al Principat contra Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz i altres dirigents polítics espanyols -inclosos comandaments policials- i que es tingui en compte tot el que vagi sorgint a la cambra parlamentària espanyola. En cas contrari, es podria estar vulnerant el dret a la defensa i al procés degut dels acusats, que ho són, consideren els processats que han tirat endavant una nova acció formalment presentada davant el Tribunal de Corts que jutja la causa, divendres passat. 

Si el ‘notice’ fos fals, manipulat o producte d’una intervenció anòmala i espúria com sostenen els processats, l’element que va posar en marxa fa ja més de set anys tot el procés que es jutja decauria i, per tant, o no hi hauria causa o la força de la mateixa seria ínfima

Els impulsors de l’escrit, que formalment és un conjunt d’al·legacions a la denegació prèvia per part del tribunal a una petició similar feta durant el mes de juliol per l’advocat d’altres acusats quan ja començaven a haver elements molt clars de la intervenció de la ‘policia patriòtica’ i els seus vincles amb els Estats Units a través de contactes amb l’FBI, recorden que el ‘notice’ del FinCEN parteix, suposadament, de la manipulació policial. I que és justament en el marc de la causa que hi ha entre els investigats Mariano Rajoy que s’està analitzant si es va cometre, entre altres, el delicte de falsedat. La petició s'ha de debatre encara.

Si el ‘notice’ fos fals, manipulat o producte d’una intervenció anòmala i espúria com sostenen els processats, l’element que va posar en marxa fa ja més de set anys tot el procés que es jutja decauria i, per tant, o no hi hauria causa o la força de la mateixa seria ínfima. Per tant, entenen els processats, se’ls està causant un mal que pot ser d’irreparables conseqüències. Per això demanen al Tribunal de Corts que faci el favor d’analitzar exactament què s’està investigant en altres causes i que s’esperi a veure què resol el Congrés espanyol.

I és que consideren gairebé frívoles els processats que han impulsat l’escrit les justificacions del Tribunal de Corts de què estan al corrent de tot i no hi ha cap connexió entre la ‘policia patriòtica’, el ‘notice’ del FinCEN i la intervenció de BPA. Ho coneixen tot però formalment mai s’ha sol·licitat la causa sencers ni del cas de Rajoy i cia i, tampoc, de l’afer de suposada revelació de secrets per part de responsables de BPA. D’aquí que se sol·licita al Tribunal de Corts que faci el favor d’aturar el cas i analitzi amb seriositat i a fons tot l’afer de la ‘policia patriòtica’ i les seves amenace si manipulacions que serien el punt de partida, a parer dels acusats, de tot plegat.

Comentaris

Trending