El president del Consell Superior de la Justícia, pendent de qui triïn batlles i magistrats

El síndic general, Carles Ensenyat, espera el resultat de les eleccions que han de fer els juristes -entre Clàudia Arias i Ramon Camp- per decidir qui proposa per substituir Enric Casadevall al capdavant de l’òrgan

Sala de reunions del Consell Superior.
Sala de reunions del Consell Superior.

El temps d’Enric Casadevall al capdavant del Consell Superior de la Justícia (CSJ) arriba al seu final. En pocs dies s’ha de decidir qui rellevarà l’actual president de l’òrgan, una decisió que depèn del síndic general, Carles Ensenyat. El màxim responsable del parlament ja té al cap dos noms, que no vol revelar. La decisió final dependrà del perfil que tingui la persona encarregada de representar batlles i magistrats en les eleccions que s’han de celebrar en uns dies.

Així doncs, les properes setmanes seran claus per veure com es renova l’òrgan de govern de la Justícia. Cal, com s’ha dit, trobar relleu a Casadevall, que esgota el seu mandat al capdavant del CSJ. Cal recordar que la Constitució, en el seu article 89, estableix que es compon de cinc membres escollits pels dos Coprínceps, el cap de Govern, magistrats i batlles i el síndic general. I aquest darrer és qui ostenta la presidència.

Ramon Camp (a l'esquerra) amb Enric Casadevall a la dreta.

Relacionat

Dues candidatures es perfilen per representar batlles i magistrats al Consell Superior

La decisió, segons ha explicat el mateix Ensenyat a Altaveu, la té encaminada. Té dos noms al cap i tot dependrà del resultat dels comicis que han de servir perquè batlles i magistrats elegeixin el seu representant. En funció de qui surti escollit, el síndic general es definirà.

L’elecció s’ha de celebrar en els pròxims dies. Tal com va avançar Altaveu, per primer cop hi postula més d’una persona. Hi ha dos candidats. Per un costat, Clàudia Arias, que opta a la reelecció. Per l’altre, Ramon Camp.

Per tant, un cop es defineixin batlles i magistrats amb el seu representant, arribarà l’hora del síndic general. Serà llavors quan es coneixerà la nova composició del CSJ. En tot cas, tot fa preveure que tot el procés s’ha d’enllestir aquest mateix setembre.

Comentaris

Trending