Pallardó manté ara que prefereix declarar en el ‘cas BPA’ des d’un jutjat espanyol

El Tribunal de Corts considera que “hi ha manca de voluntat” i si no hi ha canvis aquest dimecres s’analitzaran les manifestacions fetes per l’home clau en la causa general durant la instrucció

Rafael Pallardó és l'epicentre de tota la causa.
Rafael Pallardó és l'epicentre de tota la causa. arxiu

Ara no, ara sí, i després tampoc. L’empresari Rafael Pallardó, al tomb de l’operativa bancària del qual gira tota la causa general del ‘cas BPA’, ha anunciat ara que sí que vol declarar en el marc del judici per l’esmentada causa però que ho vol fer des d’Espanya, en un jutjat espanyol i assistir per un advocat del país veí. Pallardó després d’una primera negativa estava que comparegués davant el Tribunal de Corts aquest dimecres.

Tal i com ha explicat el president del tribunal, Enric Anglada, aquest dilluns a la tarda, després de la sessió judicial corresponent, Pallardó va fer arribar un correu electrònic al tribunal informant-lo que pel fet de ser ciutadà espanyol resident a Espanya preferia declarar en seu judicial espanyola. Tot plegat ha portat Anglada a manifestar que el que hi ha és “manca de voluntat” de voler prestar declaració pel motiu que sigui.

Rafael Pallardó en una visita fa uns anys a l'antiga Seu de la Justícia.

Relacionat

L’empresari sobre el qual gira tota la causa general del ‘cas BPA’ declina acudir al judici

El president del tribunal ha informat que durant la jornada d’aquest dimecres el que es farà serà donar lectura de les declaracions fetes pel Pallardó durant la instrucció. L’anunci ha fet aixecar l’observació d’algun dels advocats defensors que han advertit que aquest empresari ha dit cinquanta mil coses contradictòries les unes amb les altres i que no es poden donar per bones declaracions de fa anys sense que es pugui tenir ara el testimoni directe de l’implicat.

Rafael Pallardó en una imatge inclosa en un informe policial emmarcada en el 'cas Emperador'.

Relacionat

Pallardó anuncia ara que acudirà al judici del ‘cas BPA’ la setmana vinent

Enric Anglada ha assegurat que aquesta serà una qüestió que haurà de valorar el tribunal. L’anunci de l’absència a Andorra de Pallardó ha causat certa estupefacció i malestar. Però ja no s’hi ha donat més voltes. Més enllà d’això, durant la sessió de dijous es preveu que compareguin els experts tecnològics de la policia i, també, el cap de la UIFAnd, Carles Fiñana, que no està clar que acabi el seu interrogatori en una sola jornada.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending