Els notaris esperen l’arribada dels dos reforços durant el proper trimestre per reduir el col·lapse

Des de la baixa d’Estañol, i ara agreujat per les mesures relatives a frenar la propagació de la pandèmia, el retard és molt acusat i els usuaris dels serveis notarials tenen veritables dificultats, fins i tot, per aconseguir hora per dur a terme les operacions necessàries

Jordi Junyer i Jordi París havien estat batlles i ara exercien l'advocacia des d'àmbits lleugerament diferents.
Jordi Junyer i Jordi París havien estat batlles i ara exercien l'advocacia des d'àmbits lleugerament diferents.

Els notaris actualment exercents esperen que l’entrada en funcions dels dos nous fedataris, probablement durant el primer trimestre del 2021, contribueixi de manera decisiva a resoldre el col·lapse que encara es viu en el sector i que genera dificultats en altres activitats econòmiques com pot ser la immobiliària. El final d’any sol ser sempre un moment complexe per a les notaries, i aquest, depèn per què, està esdevenint un veritable caos.

Segons que han explicat usuaris habituals de serveis notarials, des de fa temps és molt complicat no només fer segons quines operacions sinó que, fins i tot, el que costa i tot sovint és impossible és aconseguir hora. Al col·lapse iniciat amb la baixa del notari Josep Estañol, que va acabar portant a la desaparició de la notaria que dirigia, s’hi han afegit ara les dificultats pròpies de les mesures per combatre la propagació del coronavirus.

Jordi Junyer i Jordi París havien estat batlles i ara exercien l'advocacia des d'àmbits lleugerament diferents.

Relacionat

Els exbatlles Jordi Junyer i Jordi París seran els dos nous notaris

Amb tot, hi ha operacions, com per exemple les divisions horitzontals, que fa temps que són matèria impossible. El retard notarial, en alguns casos, està suposant un alentiment de moltes altres activitats, d’àmbit successori o de conclusió d’operacions mercantils o immobiliàries, segons que han confirmat diverses fonts. I la solució només pot venir de la incorporació en funcions dels dos notaris que actualment s’estan formant.

Jordi Junyer i Jordi París són els dos juristes, exbatlles tots dos, que van liderar el procés de selecció al qual inicialment s’hi van presentar tretze candidats. Tant Junyer com París tenen intenció d’obrir despatx. Hores d’ara, i després de ser designats, estan seguint una formació a la Cambra de Notaris. Després han de passar pels tres despatxos actualment en exercici -els dels fedataris Isidre Bartumeu, Rosa Maria Ferrandiz i Joan Carles Rodríguez- i serà el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, qui haurà de determinar quan els dos seleccionats puguin començar a exercir pel seu compte. Les fonts consultades han advocat perquè sigui durant el primer trimestre vinent.

Comentaris

Trending