Els exbatlles Jordi Junyer i Jordi París seran els dos nous notaris

El jurat presidit pel ministre de Justícia i Interior ha acabat de repassar aquesta tarda les puntuacions dels aspirants i ha repassat els mèrits de cadascun dels sis candidats que han arribat a la recta final abans d’adoptar la decisió que hauria de ser definitiva

Jordi Junyer i Jordi París havien estat batlles i ara exercien l'advocacia des d'àmbits lleugerament diferents.
Jordi Junyer i Jordi París havien estat batlles i ara exercien l'advocacia des d'àmbits lleugerament diferents.

Jordi Junyer i Jordi París, dos advocats amb pas per l’administració de Justícia, seran, si no hi ha canvis de darrera hora, els dos nous notaris amb què es dotarà el país. El jurat presidit pel ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, s’ha reunit aquesta tarda per repassar les puntuacions dels aspirants en el concurs que fa setmanes que es va obrir i després de repassar els mèrits dels sis candidats que han arribat a la recta final haurien designat els dos exbatlles com les persones que ara hauran d’obrir un procés de formació per poder esdevenir en tota regla fedataris públics.

Tots dos Jordis haurien estat molt ben posicionats des de l’inici del procés de selecció, que ha estat molt dur, amb un temari molt ampli i complexe i diverses proves de manifesta dificultat. Al tram final hi van arribar juntament amb Junyer i París dues exbatlles més, en aquest cas Sònia Baixench i Maria Àngels Moreno (en aquest cas en excedència i, formalment, encara integrada a la carrera judicial) i dos joves advocats, Josep Garcia Badia i Mònica Mirabet.

Un dels dos escollits hauria acabat el procés al davant d’una manera folgada, mentre que per a la segona plaça hi ha hagut més rivalitat, amb tres dels sis aspirants que han estat fins al final en el procés bregant amb força

El procés l’havien iniciat onze candidats, després que dues aspirants inicialment presentades al concurs ja no el comencessin per raons diverses. Per sorpresa de molts, i coses dels exàmens, males passades que de vegades juguen els nervis, l’oficial de notaria Àlex Isanta, que era segons totes les fonts un dels candidats forts, no va arribar a la recta final del concurs, que amb la seva resolució haurà de donar un impuls important a la professió i, també, a totes aquelles sinergies que porta associades.

Evidentment, Junyer i Paris també estaven en la travessa dels favorits. I el primer d'ells hauria acabat el procés al davant d’una manera folgada, mentre que per a la segona plaça hi ha hagut més rivalitat, amb tres dels sis aspirants (l'esmentat París més Mirabet i Garcia Badia) que han estat fins al final en el procés bregant amb força. Al final, Junyer, soci d’un dels bufets d’advocats amb més renom del país (Arqués, Ribert, Junyer) i París, fins ara mateix cap del gabinet jurídic de BancSabadell, haurien estat els més ben col·locats. Darrere hi haurien quedat Mònica Mirabet, Josep Garcia, Sònia Baixench i Maria Àngels Moreno.

I així ho haurà de reflectir l’acta del jurat que servirà per proclamar-los. Un jurat constituït per Rossell en la presidència, i després per Joan Carles Rodríguez Miñana com a president de la Cambra de Notaris (va rellevar Josep Estañol quan aquest va causar baixa de la professió i, alhora, va fer més necessària que mai l’elecció de nous notaris), Albert Andrés Pereira en tan que president del Tribunal Superior, Laura Rodríguez com a presidenta de la Batllia, Antoni López com a jurista nacional de reconeguda vàlua i Joan-Josep López Burniol en representació dels juristes estrangers.

Comentaris

Trending