Ni reconstrucció de l’atropellament mortal ni presa en consideració d’un incident previ del finat

La Batllia descarta dues diligències que les parts enfrontades arran del malaurat accident que hi va haver l’agost a l’avinguda Tarragona consideraven molt importants

Atenció a la víctima de l'atropellament, a l'avinguda Tarragona, l'agost passat.
Atenció a la víctima de l'atropellament, a l'avinguda Tarragona, l'agost passat.

No hi haurà ni reconstrucció de l’accident ni tampoc es tindrà en compte, a cap efecte, un incident de trànsit que havia tingut poca estona abans de l’atropellament mortal l’home que va acabar morint, l’agost passat, en un sinistre que hi va haver a l’avinguda Tarragona, davant de l’establiment McDonald’s, i que manté empresonat l’home que conduïa el tot-terreny que va causar les lesions mortals. La Batllia ha descartat les accions plantejades per les parts enfrontades i que, en certa manera, consideraven de certa rellevància per a l’aclariment o contextualització del cas.

La mare i les germanes del difunt, un xofer professional argentí empleat d’Andbus de 50 anys, havien sol·licitat que es fes una reconstrucció de l’atropellament per tal de poder eliminar qualsevol dubte sobre la intencionalitat que consideren que va usar l’acusat d’un homicidi, per ara, dolós, però que la defensa creu que es imprudent, però mai voluntari. La batlle que dirigeix la investigació del fet ha declinat finalment realitzar la prova esmentada perquè considera que les imatges que va recuperar la policia, procedents de les càmeres de Mobilitat, són suficient eloqüents i evidencien clarament què va passar.

L’odontòleg processat, que té una segona residència al Principat, que és de fet on es dirigia el dia de l’accident, mira de reunir els 150.000 euros que la batlle li ha imposat com a fiança 

D’altra banda, la instructora tampoc no tindrà en compte la petició de la defensa que va aportar a la causa el testimoni d’un home que una estona abans del luctuós succés, ja havia tingut un incident, també viari, amb el conductor que acabaria morint arran de les lesions sofertes en l’atropellament. La defensa del metge empresonat per aquest afer no considerava que s’hagués de tenir en compte com atenuant, però sí que sol·licitava que es tingués en compte l’incident per contextualitzar el suposat estat de neguit o nervis que, a parer seu, hauria suposat que el finat presentés una alteració anormal.

Aquesta alteració hauria comportat que, sempre segons la defensa del processat, es mostrés amb més agressivitat del que hauria estat normal i d’aquí que l’empresonat, emmarcat per la por, mirés de marxar del lloc de la discussió de la manera que va poder i que va resultar letal en colpejar i aixafar qui resultaria difunt. Però la batlle ha preferit també deixar al marge l’incident previ i centrar-se exclusivament en els fets succeïts davant del McAuto.

Sanitaris i ciutadans atenent la víctima de l'atropellament.

Relacionat

Arrest domiciliari per al metge de l’atropellament mortal previ dipòsit de 150.000 euros de fiança

L’odontòleg processat, que té una segona residència al Principat, que és de fet on es dirigia el dia de l’accident, mira de reunir els 150.000 euros que la batlle li ha imposat com a fiança per poder transformar l’empresonament que compleix a la Comella des del 23 d’agost en un arrest domiciliari que hauria de complir en l’apartament que té a la parròquia de Canillo. Ara per ara, l’home no ha pogut fer efectiva la fiança i continua al centre penitenciari.

Comentaris (4)

Trending