Muxella, convençuda que hi haurà judici per la trama al Principat de l’‘Operació Catalunya’

La presidenta de l’Institut de Drets Humans afirma que els responsables “tard o d’hora seuran a la banqueta dels acusats” per les “amenaces, coaccions, xantatge i extorsió” que van patir “ciutadans andorrans”

Comentaris

Elisa Muxella.
Elisa Muxella. Toni Solanelles

La presidenta de l’Institut de Drets Humans, Elisa Muxella, s’ha mostrat convençuda que els responsables de la branca andorrana de l’‘Operació ‘Catalunya’, fins i tot l’expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l’exministre Cristóbal Montoro, acabaran a “la banqueta dels acusats” arran de la querella presentada per l’entitat. I és que, ha remarcat, “tots estem sotmesos a la llei” i, ara, el cas té encara més elements per tirar endavant. També ha posat en relleu que les actuacions realitzades al Principat “són intolerables”.

Així ho ha explicat en declaracions al programa ‘Tot es mou’ de TV3. En ell, s’ha explicat tota la trama que va acabar provocant la intervenció de Banca Privada d’Andorra i en la qual, com defensa l’Institut, hi van tenir un paper clau diferents policies destinats a Andorra, com ara els exagregats d’Interior a l’ambaixada, Celestino Barroso i Bonifacio Díez, entre altres. Muxella, però, ha remarcat que aquestes activitats havien de tenir el vistiplau de gent més elevada en l’escalafó de l’executiu espanyol, inclosos Montoro i Rajoy. A tots ells, ha reiterat, “fa temps que vam demanar que declaressin i ara tenim més elements”.

Mariano Rajoy durant una intervenció al Congrés espanyol.

Relacionat

Petició perquè es dicti la detenció de Rajoy i Montoro si no declaren per l’‘Operació Catalunya’

“Es torna a demanar que declarin totes aquestes persones, els quatre policies, però també els responsables polítics que hi són al darrere, des del ministre de l’Interior, l’ex director de la policia, el senyor Cosidó; el secretari de Jorge Fernández Díaz i el primer en l’escalafó, Rajoy; i  Montoro, que també va estar a Andorra”, ha desgranat la màxima responsable de l’entitat, que ha volgut destacar la gravetat dels fets que se’ls imputa en la querella. “Hem de pensar que pel nostre país hi ha un abans i un després del cas de la BPA”, ha manifestat, tot recordant que hi va haver “amenaces, coaccions, xantatges i extorsió a ciutadans andorrans”. Per tant, “hi ha una vulneració molt greu de la nostra sobirania”.

Per això, s’ha demanat “l’ordre de cerca i captura” en cas que no es presentin a declarar. I és que, ha apuntat Muxella, “que es munti tot aquest festival únicament i exclusivament per obtenir unes dades i veure si hi havia comptes bancaris i diners de polítics catalans és exagerat i intolerable”. I això, segons ha denunciat, va provocar que “molta gent a Andorra hagi patit sense cap necessitat” i, fins i tot, que “un home innocent [l’ex-CEO de BPA Joan Pau Miquel] que ha estat a la presó”.

La presidenta de l’Institut de Drets Humans ha expressat la confiança que la querella no només tirarà endavant sinó que, a més, es processarà tots els implicats. “Tard o d’hora hauran de seure al banc dels acusats. Tots estem sotmesos a la llei”, ha afirmat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending