Miquel acaba un interrogatori que ha durat 38 dies

El tribunal ha rebutjat la pretensió del representant del Govern d’aturar una jornada la vista per poder ordenar les següents declaracions però tampoc no ha anunciat amb les 48 hores que havia dit qui serà el següent processat en ser interrogat

Joan Pau Miquel assegut davant el tribunal.
Joan Pau Miquel assegut davant el tribunal. eduard ros

Passaven un parell de minuts de les 3 de la tarda quan l’advocat defensor de l’ex-conseller delegat (CEO) de Banca Privada d’Andorra (BPA) Joan Pau Miquel ha dit que no tenia més preguntes a fer i que donava el seu torn per acabat. La intervenció de Jesús Jiménez, el lletrat, ha estat una de les més curtes d’entre tots els advocats que han fet preguntes. L’interrogatori a l’ex-CEO de BPA s’ha allargat durant 38 dies, segurament, el més llarg de la història en el món civilitzat.

Si es posa una mitjana realista de 4,5 hores de declaració o estar assegut a la banqueta dels acusats per cada dia que ho ha hagut de fer, Miquel ha estat unes 170 hores com aquell que diu xerrant, explicant-se. El fiscal general, Alfons Alberca, havia insinuat la setmana passada que vistes les preguntes formulades per les altres parts i les explicacions donades pel bancari, volia fer algunes preguntes més. Però no ha estat el cas.

Una imatge del lloc web del FinCEN.

Relacionat

“La nota del FinCEN està vinculada a tres operacions que no van afectar els corresponsals”

També el representant de l’acusació particular exercida pel Govern havia sol·licitat que una vegada Miquel acabés, es fes una aturada d’un dia per poder ordenar les següents declaracions. Però el tribunal ha rebutjat la pretensió o suggeriment formulat per Manuel Pujadas, aquest dilluns visiblement contrariat perquè l’ex-CEO de BPA en el torn de preguntes de la seva defensa ha respost de manera puntual algunes de les qüestions plantejades pel Govern. La “giragonsa”, com la qualificat el magistrat president de la sala, Enric Anglada, no ha agradat Pujadas.

Tampoc no ha agradat a alguns dels processats el fet que el tribunal hagi permès a la fiscalia alterar l’ordre de l’interrogatori. Així, aquest dimarts haurà de començar a respondre preguntes la responsable de compliment normatiu de l’entitat, que ni molt menys és la segona quant als anys de presó que es juga en virtut de la qualificació provisional formulada pel ministeri públic. El tribunal no hauria respectat un anunci que havia fet ell mateix, assegurant que els processats sabrien amb un temps mínim de 48 hores quan haurien de començar a declarar.

Comentaris

Trending