Més de vint residents i exresidents de Salita esperen que la Batllia es pronunciï sobre males praxis

Diferents metges que estan implicats en les negligències que s’inclouen en les querelles que s’han acumulat estan dilatant la instrucció demanant noves diligències i comprovacions

Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari.
Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari. Toni Solanelles

Un total de 22 residents i exresidents de Salita esperen que la Batllia es pronunciï sobre diverses males praxis i negligències que presumptament hi hauria hagut en la gestió del centre sociosanitari Salita. La instrucció de tot un seguit de querelles que es van presentar per separat i es van acumular continua oberta i pendent de les diligències suplementàries que estan demanant diferents metges que al seu moment haurien estat implicats en les anomalies denunciades.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, les peticions dels facultatius, que reclamen més comprovacions i informes diversos sobre aquells aspectes sobre els quals se’ls acusa -en més d’un i de dos casos, les denúncies efectuades tenen a veure amb males praxis en la medicació- i que pretenen justificar com a correctes, estan allargant, i molt, tot el procés d’investigació. També s’està dilatant la instrucció pel fet que hi ha alguns dels afectats que ja han mort i la seva representació ha estat assumida per familiars o perquè hi ha denunciants que ja no viuen ni tan sols al Principat i s’han hagut de tramitar diverses comissions rogatòries.

Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari.

Relacionat

La Batllia investiga diverses negligències a Salita

La primera de les accions, aparentment, data del 2018. Suposadament, la sobremedicació d’una resident li hauria comportat que no estigués en condicions en alguns moments que es va voler incorporar del llit i va sofrir caigudes que li van comportar lesions de gravetat. No és l’únic cas inclòs en la causa global que té veure amb ús suposadament indegut de medicaments. De fet, es van acabar acumulant querelles que no tenien excessivament a veure -per exemple, la intoxicació que van patir alguns usuaris del centre gestionat per Domus Vi perquè hi va haver una confusió de productes i es va fer ingerir als interns el que no tocava- perquè tenien en comú que es tractava de negligències hagudes en el marc del mateix centre residencial.

L’acumulació d’accions ha portat al final a què siguin 22 persones diferents les que han posat de relleu actuacions indegudes a Salita. I que busquen una resposta judicial i, si escau, més enllà que es condemni els responsables de l’indegut funcionament del centre sociosanitari, també que se’ls compensi d’alguna manera el sofriment innecessari que en molts dels casos denunciats ha tocat haver de passar.

Comentaris (1)

Trending