Els menors enxampats prenent alcohol o drogues podran commutar la sanció per un curs formatiu

El programa tindrà entre tres i deu sessions d’una hora de durada i posarà el focus en la prevenció i la detecció de possibles problemàtiques vinculades a l’abús d’aquestes substàncies

El programa va dirigit als menors que hagin estat enxampats consumint alcohol o drogues.
El programa va dirigit als menors que hagin estat enxampats consumint alcohol o drogues.

Els menors que siguin enxampats consumin alcohol o drogues podran evitar la multa pertinent seguint un programa de rehabilitació. El seu reglament ha estat aprovat pel Govern, que el considera una “alternativa a la sanció econòmica” que, fins i tot, pot ser més eficaç. En funció del cas, es preveuen entre tres i deu hores de formació per part de professionals psicològics especialitzats, la primera de les quals amb la presència del representant legal de l’adolescent.

La iniciativa segueix el que disposa la Llei qualificada de seguretat pública i persegueix com a objectiu establir “un model alternatiu” al compliment de les sancions, especialment centrat en aquest col·lectiu. ‘Programa alternatiu de rehabilitació per a persones menors d’edat’ és el seu nom oficial i ofereix una intervenció d’atenció, seguiment i prevenció per a qui hagi comès una infracció administrativa relacionada amb el consum de begudes alcohòliques o altres drogues tòxiques, o amb la tinença d’aquestes substàncies.

Qui el segueixi i el completi, es podrà estalviar la multa econòmica que se l’imposi per aquesta conducta punible. Bé, millor dit, farà que se l’estalvien els seus pares o tutors legals. Es vol impulsar “un abordatge preventiu” a la vegada que es detecta i tracta de forma precoç possibles problemàtiques relacionades amb el consum d’aquestes substàncies.

El programa consistirà en un pla de treball educatiu individualitzat d’una durada entre tres i deu hores impartides per professionals de la psicologia clínica de l’àrea de Justícia Juvenil i Mesures Penals Alternatives. En la primera de les sessions, també haurà d’assistir el representant legal del jove i servirà per definir una intervenció educativa personalitzada.

Comentaris (2)

Trending