Els mediadors ‘beneeixen’ els estatuts de la nova associació i la junta constitutiva

Com a professional amb més trajectòria dels setze que formalment hi ha registrats, si no hi ha canvis de darrera hora almenys en l’arrencada el col·lectiu el presidirà Ramon Tena

Promotores i promotor de l'associació.
Promotores i promotor de l'associació. @TWITTER

Hi haurà associació de mediadors. Després de setmanes de treball i impuls, i malgrat que l’organització del col·lectiu encara és “incipient”, segons les fonts consultades, una àmplia representació dels professionals d’aquest recurs legal de resolució de conflictes ha tancat ja els estatuts del que ha de ser la nova entitat aglutinadora dels setze mediadors que formalment hi ha registrats al Principat.

En breu s’entrarà la documentació escaient a Govern i s’espera que després de les vacances i, com a molt tard, abans no acabi l’any, l’administració autoritzi formalment l’associació, que pretén fer una compareixença pública per presentar-se. En principi, i si no hi ha canvis perquè les fonts consultades han preferit no confirmar-ho, el primer president de l’associació, almenys en l’arrencada de l’organització, serà el mediador amb més llarga trajectòria al país, Ramon Tena. En la junta hi haurà altres juristes com Cristina Blanquer, Cristina Madrigal, Jessica Obiols, Júlia Sànchez, Alèxia Bernat o Vanessa Puente.

Dependències de Mediació Familiar i Judicial a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Malestar entre professionals de la mediació pel no establiment d’un torn d’ofici judicial

Una vegada l’associació estigui constituïda ja legalment, es començaran les accions tendents en reforçar la professió i fer més visible encara del que s’ha fet els darrers temps la mediació. Asseguren les fonts que malgrat que se’n parla molt i les institucions sovint hi fan referència, per ara la seva aplicació pràctica queda lluny d’allò que es manifesta en les declaracions, que acaben sent d’intencions.

El col·lectiu, que va valorar l’opció de crear un col·legi professional però ho va descartar perquè els requisits acadèmics que calen haurien suposat deixar alguns dels mediadors actualment registrats fora de la possibilitat d’adherir-se, van tancar els estatuts i la junta constitutiva aquest dimarts. Per ara i almenys formalment, no s’ha tractat d’una de les qüestions que amoïna una part del col·lectiu: la posada en marxa d’un torn d’ofici de mediació.

Comentaris

Trending