La mala maror a la Justícia porta el Consell Superior a ‘prohibir’ als funcionaris que parlin

El personal ha rebut recentment una comunicació que els recorda que tenen un dret de reserva i que no poden “efectuar manifestacions o actes que perjudiquin el bon nom” de la institució

Els membres del Consell Superior de la Justícia sortint.
Els membres del Consell Superior de la Justícia sortint. Toni Solanelles

La mala maror que hi ha, de forma generalitzada, en molts estrats de l’administració de Justícia ha portat el Consell Superior de la Justícia (CSJ) a ‘prohibir’ als funcionaris que facin manifestacions. La comunicació tramesa fa uns dies al personal ha deixat atònits els treballadors. Tot plegat ve a tomb, especialment, del fet que hagi transcendint que es van fent pedaços amb eventuals que van d’una plaça a una altra fins que s’acaben col·locant.

El fet que s’hagi assenyalat com a principals responsables de la situació la secretària general del Consell Superior de la Justícia, Marta Torres, i el responsable de la gestió de persones de la mateixa institució, Enric Díaz, s’ha posat molt malament a la cúpula judicial, que no és la primera vegada que posa en marxa la maquinària per mirar d’aclarir qui exposa les interioritats laborals. Les fonts consultades han recordat que una cosa és la reserva sobre casos judicials o judicialitzats i, una altra, sobre aspectes de naturalesa laboral.

En la comunicació tramesa al personal de l’administració de Justícia es recorda que el funcionariat d’aquest departament i del Consell Superior “està subjecte al deure de reserva en relació amb les informacions de les quals te coneixement en el compliment de les seves funcions”. I en aquest sentit la comunicació recorda les disposicions relatives a la funció pública judicial, on s’hi diu que “els funcionaris de l’administració de Justícia han d’exercir les funcions que tenen atribuïdes amb lleialtat, eficiència i objectivitat tècnica, i guiats pels valors ètics del servei públic de neutralitat, imparcialitat i integritat”.

Concretament es remarquen les obligacions següents: “Respectar i acatar la Constitució i l’ordenament jurídic; respectar les institucions del Principat, i no efectuar manifestacions o actes que en perjudiquin el bon no” i “guardar reserva sobre els assumptes que coneguin per raó del seu lloc de treball, i vetllar per la seguretat dels valors i els documents que tenen a càrrec seu”.

Comentaris (9)

Trending