Majoria governamental i PS es reuniran amb els advocats per tractar el pla de xoc de la Justícia

Uns i altres han demanat prorrogar el termini d’esmenes a les modificacions legislatives impulsades pel Govern davant el neguit del col·legi professional que aglutina els professionals del Dret

La seu del col·legi d'advocats.
La seu del col·legi d'advocats. ARXIU

Els tres grups parlamentaris que donen suport al Govern i els socialdemòcrates tenen previst reunir-se amb membres de la recentment creada comissió de seguiment de l’activitat legislativa del Col·legi d’Advocats. Els parlamentaris volen conèixer més de prop els neguits dels lletrats, atès que se senten menystinguts per la gestió que s’està fent del pla de xoc de la Justícia alhora que es considera que hi ha massa disbauxa legislativa.

La petició de reunions que han fet els advocats, als quals no se’ls hauria presentat el pla de xoc definitiu, hauria portat tant la majoria governamental com el grup socialdemòcrata a sol·licitar una pròrroga en el termini de presentació d’esmenes en el projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de la Justícia. Com que només s’havia prorrogat una vegada el termini, no hi ha hagut cap dificultat en retardar la presentació de les esmenes.

Seu del Col·legi d'Advocats.

Relacionat

Mobilització d’advocats per mirar de frenar la ‘disbauxa legislativa’

Demòcrates, Liberals, CC i PS esperaran a escoltar els advocats per si han de fer algun retoc més enllà del que pretenien impulsar. Terceravia ja ha anunciat aquest dimecres que ha entrat a tràmit parlamentari tot una bateria d’esmenes que el que persegueixen, essencialment, és suprimir tots aquells canvis que es proposen via projecte de llei i que modifiquen lleis que no són estrictament la de la Justícia.

El president de Terceravia, Josep Pintat.

Relacionat

Terceravia vol evitar que la modificació de la Llei qualificada de la justícia canviï altres textos

Una vintena llarga d’advocats, per ara, han impulsat la comissió que persegueix fer un seguiment escrupolós en relació a les diferents iniciatives legislatives. El que pretenen els lletrats és poder fer aportacions per a la millora dels textos que es van fent. Però abans, entenen, han d’estar consultats, situació que no passa pràcticament en cap cas.

Comentaris

Trending