Llibertat sense càrrecs per al conductor del camió implicat en l’atropellament mortal

La dona, que serà enterrada aquest divendres, es va situar sense ser-ne conscient en l’angle mort  del tràiler, i quan aquest va arrencar la va arrossegar sota les rodes sense que l’home de 51 anys inicialment detingut se n’adonés en cap moment

Lloc on van passar els fets, amb el camió implicat com a protagonista.
Lloc on van passar els fets, amb el camió implicat com a protagonista. Gabriel Pérez

La Batllia ha decretat a primera hora d’aquesta tarda la llibertat sense càrrecs -i fins i tot li ha retornat el permís de conduir- per al conductor de l’empresa NA Grup que aquest dimecres es va veure implicat en l’atropellament mortal succeït al carrer de la Closa, entre l’avinguda Santa Coloma i el carrer Gil Torres. No hi ha cap motiu per pensar ni en voluntarietat ni tan sols en pressuposar una eventual imprudència. El sinistre va ser degut totalment, aparentment, a la fatalitat.

Segons tots els indicis -hi ha el testimoni d’un conductor que va ser malaurat espectador de tot el cruel desenllaç-, la dona, una veïna de la zona de 87 anys força coneguda, va travessar els carrers per un indret no previst per a vianants i es va acabar situant, sense ser-ne conscient, en una zona d’angle mort en la part davantera dreta del tràiler, just pegada a la façana de l'edifici que va xamfrà entre la Closa i Gil Torres. El vehicle de gran tonatge pretenia accedir al carrer de la Closa però un altre automòbil l’impedia el pas. Per això, en el moment que la dona se situa en l’espai d’angle mort el camió està totalment aturat.

Efectius dels cossos de seguretat pugen el cos a l'ambulància un cop s'ha pogut recuperar de sota del camió.

Relacionat

Detingut el conductor del camió implicat en l’atropellament mortal a l’avinguda Santa Coloma

Quan l’automòbil que impedia l’accés del tràiler al carrer de la Closa allibera el pas, el conductor del tràiler, un resident de 51 anys, procedeix a arrencar frontalment sense adonar-se en cap moment de la presència de la dona, que envesteix i arrossega a sota les rodes causant-li malauradament la mort a l’acte. La situació, segons el testimoni clau i els indicis recollits pels experts en atestats de la policia, semblaria aquest dijous clara del tot. I només la fatalitat podria explicar el malaurat atropellament mortal.

La finada, de 87 anys veïna de la zona i que solia fer el recorregut que ahir li va acabar costant la vida molt sovint, gairebé a diari, serà acomiada aquest divendres a 2/4 de 4 de la tarda a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella

En tot cas, i sobre lloc, la policia va decidir detenir el conductor acusant-lo d’un homicidi per imprudència. I va començar a recopilar tota la informació al respecte. Al punt del migdia el detingut ha passat a disposició judicial i davant la batlle ha fet l’oportuna explicació, molt afligit per tot plegat, i havent rebut altres elements de prova, la responsable judicial ha decidit alliberar el detingut sense imposar-li cap mesura cautelar. Més encara, li ha retornar el permís de conduir que inicialment se li havia retirat.

Malgrat que el cas es podia haver arxivat aquest mateix dijous, la batlle ha acordat mantenir oberta la causa i practicar les diligències d’instrucció que consideri necessàries. Essencialment, segons les fonts, en un acte de prudència vol escoltar en seu judicial els principals testimonis dels fets per tal de corroborar que allò que diuen els informes inicials i les transcripcions que li han arribat són tal qual va succeir el malaurat atropellament.

La finada, que solia fer el recorregut que ahir li va acabar costant la vida molt sovint, gairebé a diari, serà acomiada aquest divendres a 2/4 de 4 de la tarda a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella.

Comentaris (11)

Trending