Llibertat condicional per als tres adolescents acusats d’abusar durant temps d’una noia menor

Els joves, de disset anys i que han estat processats, tenen prohibit entrar en contacte amb la víctima i tampoc no podran sortir de casa a no ser que sigui per anar a treballar o a estudiar, però no se’ls ha imposat control monitoritzat

Els joves han passat a disposició judicial aquest dijous.
Els joves han passat a disposició judicial aquest dijous. Toni Solanelles

La batlle que instrueix el cas dels tres adolescents que durant temps van abusar sexualment de la que havia estat parella d’un d’ells alhora que companya de centre d’estudis de tots tres ha deixat en llibertat amb càrrecs els joves, que van ser detinguts aquest dimecres al matí acusats d’un delicte contra la llibertat sexual. Els nois, de disset anys, no podran entrar en contacte amb la víctima, de quinze anys i, a més, no podran sortir de casa si no és per anar a estudiar o a treballar. Només un, però, continua estudiant.

La decisió, segons diverses fonts, és força controvertida. Però més enllà del fets que hi ha provats, i els detalls dels quals no han transcendit, la batlle hauria tingut en compte que els abusos fa mesos que haurien succeït. El temps seria un element clau. Però això no treu que la situació dels tres nois, sobre els quals no s’ha imposat cap mesura de control monitoritzat, no pugui canviar a mesura que avanci la investigació. Perquè el cas continua obert i hi ha encara moltes diligències per practicar, segons que han explicat fonts coneixedores de la investigació. Si als tres adolescents se’ls enxampés incomplint les mesures imposades, corren el risc, llavors sí, d’ingressar al centre penitenciari.

El cas continua obert i hi ha encara moltes diligències per practicar, segons que han explicat fonts coneixedores de la investigació. Si als tres adolescents se’ls enxampés incomplint les mesures imposades, corren el risc, llavors sí, d’ingressar al centre penitenciari

Els nois han estat durant una bona colla d’hores prestant declaració a la Seu de la Justícia, on fins i tot s’haurien acostat familiars o coneguts dels implicats -probablement de la noia- per mostrar el seu rebuig a la situació, que hauria transcendit després que la menor s’enfonsés emocionalment fa uns mesos i donat al seu canvi d’actitud i comportament posés en alerta la seva mare i hagués d’iniciar un tractament mèdic que va servir, entre altres coses, perquè exposés la situació, que hauria començat ara fa uns dos anys.

La menor hauria iniciat una relació sentimental amb un dels detinguts amb tretze anys, aproximadament, poc després d’iniciar l’etapa d’ensenyament secundari en el mateix centre on ja acudien els tres detinguts, que ja tenien un expedient marcat per expulsions i conflictivitat. Enmig d’una relació perversa, tòxica, el noi hauria abusat sexualment i en altres àmbits de la noia. I posteriorment haurien entrat en acció els altres dos joves. Almenys en tres ocasions, els tres nois haurien abusat en grup de la menor. Sia en el mateix moment o sia en episodis distints, tots tres haurien abusat sexualment de la noia en un moment o altre.

Un cotxe de policia dirigint-se cap a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Tres joves de disset anys detinguts per abusar d’una noia de quinze durant dos anys

Els investigadors, especialment els experts en atenció als infants i les víctimes d’abusos sexuals, inclosos psicòlegs i psiquiatres, haurien donat total credibilitat a les explicacions ofertes per la noia, que hauria comparegut durant la jornada de dimecres davant els especialistes d’atenció social mentre els tres presumptes agressors ja estaven detinguts. Els arrestos es van produir en diferents parròquies del Principat. I també es van practicar registres per mirar de localitzar, si fos el cas, altres elements per reforçar l’eventual acusació. Una de les qüestions que s’ha de fer ara en el marc de la instrucció és analitzar els telèfons mòbils comissats als adolescents. Hi ha la sospita que alguns dels abusos haurien pogut haver estat enregistrats. També s’han de practicar altres testificals.

Comentaris (13)

Trending