Llarga declaració de Carine Montaner davant el Tribunal de Corts per la querella de Ferran Costa

Cap dels dos protagonistes de la causa instada pel liberal que instrueix el magistrat Josep Maria Pijuan es vol referir per ara a l’afer, obert per difamacions, calúmnies i revelació de secrets

Carine Montaner durant la darrera comissió legislativa de Sanitat.
Carine Montaner durant la darrera comissió legislativa de Sanitat. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera general no adscrita Carine Montaner ha comparegut aquesta tarda davant el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, en una de les primeres diligències d’investigació que realitza el magistrat en tan què instructor de la querella presentada pel també parlamentari, en aquest cas liberal, Ferran Costa. Montaner ha estat unes quatre hores prestant declaració a la Seu de la Justícia.

L’ex-parlamentària de Terceravia ha comparegut davant l’instructor de la causa, oberta entre altres per delictes de difamació, calúmnies i revelació de secrets, després que la setmana passada ho fes Costa. El conseller general liberal es va querellar contra la seva ex-companya de bancada -tots dos van coincidir inicialment en les files liberals la legislatura passada- per haver usat, suposadament, al seu dia una documentació que la CASS va entregar per error a Montaner i per unes declaracions en què aquesta insinuava que una de les empreses de les quals participa Costa (Inlingua) es beneficiava de les influències del conseller per contractar amb l’administració.

Ferran Costa, que des de la polèmica que va obligar a rebaixar-se la remuneració que percebia del Consell General i del seu partit, tenia la mosca rere l’orella amb Montaner, va decidir acudir als tribunals per eradicar qualsevol dubte sobre el seu comportament. En ser els dos implicats principals aforats, el cas el substancien ja directament instàncies superiors. Costa va declarar la setmana passada durant un parell d’hores. Montaner ho ha fet pràcticament el doble.

El magistrat, el fiscal i especialment l’advocat del querellant tenien aparentment moltes coses a demanar-li. Aparentment perquè cap dels dos consellers, per ara, vol referir-se a la causa. Montaner, de qui es pretendria fins i tot la seva inhabilitació per al càrrec de consellera, fet que eventualment l’impediria presentar-se a les properes eleccions, si arribés la resolució del cas abans de la convocatòria electoral, ha assegurat que una vegada hi hagi sentència (o en el seu defecte s’arxivi la querella) es referirà públicament a l’afer. Però que ara per ara, tot i tenir la consciència tranquil·la, no vol fer rebombori.

Comentaris (7)

Trending