La Justícia nega que Govern hagi d’indemnitzar un docent exclòs d’un concurs pel psicotècnic

L’home volia que la prova fos declarada nul•la i exigia una compensació de 100.000 euros al Govern, però primer la Batllia i ara el Superior ha desestimat la demanda, ja que la petició era diferent de la del recurs administratiu presentat prèviament

Seu del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.
Seu del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior. ARXIU

El Tribunal Superior ha desestimat la pretensió d’un docent exclòs d’un procés per a la contractació de professors que va ser exclòs del procés en no superar una prova psicotècnica. L’home considerava que s’havien vulnerat els seus drets i havia presentat una demanda judicial on exigia fins a 100.000 euros a l’executiu. Els magistrats, però, han denegat aquesta pretensió, tot posant en relleu que la reclamació diferia d’una feta anteriorment, en una altra causa judicial, quan només volia que s’anul·lés el test i es tirés tot el procés fins al moment previ.

La sentència és una resolució més d’un llarg litigi que el docent va obrir contra Govern en ser apartat del concurs, convocat l’abril del 2018. El procés tenia la intenció de fer fixes diferents places de professors dins del sistema d’ensenyament andorrà. Ell, però, va quedar fora en no superar el psicotècnic. Va presentar recurs el juny d’aquell mateix any. Ja prèviament, havia aconseguit via procés judicial que s’anul·lés una convocatòria, la del 2016.

-

Relacionat

Anul·lat del tot el primer concurs per consolidar places eventuals de mestre

 I el 2018, també va obtenir una victòria contra el Govern, tot i que per motius diferents. A l’hora d’analitzar el recurs des del ministeri d’Educació es va compartir informació -incloses dades sensibles- del docent amb altres candidats. El tema va acabar, també, davant el Superior que li va donar la raó. Es va entendre que s’havia vulnerat el seu dret a la intimitat. Ara, però, la resolució ha estat negativa.

-

Relacionat

Tibada d’orelles al Govern per filtrar dades personals del mestre que té contra les cordes Educació

En aquest cas, la defensa de l’home argumentava que la prova psicotècnica escrita “és nul·la de ple dret per ésser il·legal”. Demanava que es destruís i que es condemnés a Govern a pagar-li 50.000 euros en conceptes de danys morals i 50.000 més per “pèrdua d’oportunitat”. Aquesta pretensió, però, contrastava amb la realitzada en el recurs de reposició previ, fet per via administrativa i no judicial. En ella demanava, sí, l’anul·lació del test, però també que es retrotragués el procediment fins al moment previ a la prova.

És a dir, com posa en relleu la sentència del Superior, que confirma una de prèvia de la Batllia, en un primer moment, volia continuar optant al concurs. “Així, mentre que en via administrativa es pretenia la repetició de la prova i, en conseqüència, l’agent perseguia continuar en el procés selectiu i ser finalment seleccionat per la plaça a la qual es va presentar (...) ara, en via judicial s’abandona aquesta pretensió, manté que la prova és nul·la i, en comptes de demanar la retroacció del procediment i la repetició de la prova, pretén que Govern l’indemnitzi amb 100.000 euros”, remarca la resolució. I això, segons la Llei de la Jurisdicció Administrativa i Fiscal no és correcte. Al contrari, “estableix que el procediment davant el jutjat administratiu i fiscal s’iniciarà mitjançant l’escrit de demanda, escrit que comprendrà la petició precisa i congruent amb el recurs administratiu previ”.

Per tant el Superior referma la sentència de Batllia. Així doncs, la demanda contra Govern queda sense continuïtat i, per tant, l’executiu no haurà de pagar cap indemnització al docent.

Comentaris (4)

Trending