La Justícia desestima indemnitzar per no poder competir una atleta que va ser atropellada

Leyre de la Rua, que es va veure implicada en un accident el maig del 2019, reclamava poc més de 15.000 euros pel que considera que hauria guanyat si hagués pogut participar en proves aquell any i els dos següents, però la sala penal del Tribunal Superior li atorga solament 3.000 euros

Lloc on hi va haver l'accident.
Lloc on hi va haver l'accident. altaveu

De 15.204 euros pretesos a 3.000 de concedits. La sala penal del Tribunal Superior ha desestimat la reclamació que feia l’atleta navarresa establerta al Principat Leyre de la Rua. O millor dit, ha estimat la seva demanda però ha rebaixat en molt les pretensions de l’esportista, que exigia una compensació pe no haver pogut competir els anys 2019, 2020 i 2021 arran d’un accident en què es va veure implicada i que li van causar lesions que la van deixar fora de combat esportiu.

L’atleta va ser atropellada per un vehicle que es va accidenta a l’altura de l’Estadi Comunal, on acudia a entrenar De la Rua, el maig del 2019. Dos anys després, i via ordenança penal, es va condemnar el conductor, que en el moment de l’accident tenia 67 anys, a dos mesos d’arrest nocturn condicional i a la retirada de tres mesos del permís de conduir. En el marc d’aquella condemna, l’atleta, becada i que quan va patir l’atropellament havia de participar als Jocs dels Petits Estats de Montenegro, va sol·licitar tot un seguit de compensacions pels danys soferts.

Lloc on hi va haver l'accident.

Relacionat

Dos ferits en un accident a la CG1, a l'Estadi Comunal

Se li van concedir 16.188 euros pels dies de baixa que va haver d’estar, pel dany moral sofert, per la roba que se li va fer malbé i algun altre detall menor. Però el batlle no va estimar la petició de rebre 15.204 euros pels perjudicis dels anys 2019, 2020 i 2021. Vaja, que reclamava per haver deixat de guanyar els premis que preveia obtenir en participar en les proves en les que comptava prendre part. La batlle va deixar al marge aquesta pretensió i l’atleta, en l’execució de la sentència, va reclamar el que creia que li pertocava. Ara, la sala penal del Tribunal Superior ha desestimat parcialment, o parcialment l’ha estimat, com es vulgui, les pretensions de De la Rua.

“Cal observar que als anys 2020 i 2021, hi ha hagut una pandèmia mundial i que varis dels campionats han estat suspesos i no és cert que hauria participat a aquests últims”

Els magistrats remarquen en la seva decisió que “és cert que la recurrent era una atleta d’alt nivell i que estava becada” i que “és evident que a partir de 2019 no ha pogut entrenar-se ni competir”. També es remarca que “de la documentació aportada es desprèn que va obtenir als anys 2017-2018 varies quantitats: 250, 365, 365 i 1500 euros (medalla d’or). No obstant, cal observar que als anys 2020 i 2021, hi ha hagut una pandèmia mundial i que varis dels campionats han estat suspesos i no és cert que hauria participat a aquests últims”.

Més enllà d’això, la sala lamenta, per dir-ho d’alguna forma, que l’atleta “s’ha limitat a efectuar una mitjana de revinguts que hauria pogut percebre, a traves d’informació obtinguda via Internet, sense prova concreta, al·legant un perjudici de 15.204,31 euros. No demostra que els anys anteriors hagués obtingut els premis econòmics que manifesta, ni la obtenció de les beques esportives”. Per tant, el tribunal descarta els poc més de 15.000 euros però “a partir dels diferents criteris esmentats, molt reduïts i en gran part insuficients, només es pot justificar i atorgar un quantum valorat de manera forfetària a 3.000 euros a títol de pèrdua d’oportunitat de guanyar beques i premis”.

Comentaris

Trending