Jugar-se la feina a l’administració per 190 euros

La fiscalia i la Batllia proposen tres anys d’inhabilitació per a una funcionària d’Immigració detinguda aquest dimecres en ser descoberta quedant-se presumptament diners de la caixa

Una imatge d'arxiu de la façana del Servei d'Immigració.
Una imatge d'arxiu de la façana del Servei d'Immigració. ARXIU

No és la primera vegada que passa davant la Batllia. De fet, se l’ha hagut de canviar de departament almenys en una ocasió. No és la primera vegada, tampoc, que acaba detinguda. I aquest cop, per suposadament 190 euros, pot ser que acabi perdent la feina. Almenys durant un temps, encara que si se li obre un expedient disciplinari i hi ha una condemna ferma -que de moment ha evitat oposant-se al judici ràpid que l’hauria condemnat- hi ha serioses possibilitats que acabi ‘expulsada’ de la carrera funcionarial.

I és que l’acumulació de circumstàncies poc agradables, per dir-ho d’aquesta manera, comencen a afartar els responsables administratius. I el darrer cas en què s’ha vist implicada no és per la quantia, és perquè presumptament s’hauria quedat diners de la pròpia administració. La funcionària -adscrita al departament de policia i assignada a Immigració- ho nega tot. Això sí. De moment, però, està processada per un delicte de sostracció de cabals públics. Processada però en llibertat.

La processada nega haver agafat els diners i oposant-se a la condemna per la via ràpida guanya temps per poder preparar la seva defensa

La dona, de 44 anys, hauria estat detinguda aquest dimecres després que els seus superiors haguessin obtingut proves fefaents que la funcionària hauria posat mà a la caixa. Hi hauria hagut elements suficients per a la policia per a procedir al seu arrest. La implicada ho nega. Però el fet que suposadament s’hagués quedat diners públics eleva la gravetat més que no pas la quantitat. S’hi juga literalment la feina.

Per això aquest dimecres a la nit, quan va passar a disposició judicial, no va acceptar la pena que se li proposava per la via ràpida. Acceptar l’ordenança penal era admetre la culpabilitat i acabar condemnada en ferm, fet que suposava, d’entrada quedar inhabilitada per una temporada per poder seguir ocupant el seu lloc de treball. A més, s’hauria ja activat del tot l’expedient laboral que tindria molts números d’acabar amb la seva expulsió de l’administració.

En tot cas, segons que han confirmat aquest dijous les fonts judicials consultades, tant la fiscalia com la batlle que dirigia el judici ràpid haurien proposat una inhabilitació per tres anys. Difereix el termini de presó condicional que voldrien una part i l'altra. La inculpada ho hauria negat tot i, per tant, hauria rebutjat l'ordenança penal. En tot cas, la instrucció seguirà ara per la via ordinària i la processada tindrà més temps per preparar la seva defensa amb més garanties.

Comentaris (7)

Trending