Jover i Andreu compleix una part de la condemna ‘bandolera’

El ministre i el director gerent de la CEA publiquen al seu compte de Twitter la piulada que els ha ordenat la sala civil del Tribunal Superior com a part de la pena imposada pel insultar els Cierco

Les piulades per complir la condemna.
Les piulades per complir la condemna. ALTAVEU

Els actuals ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, i el director-gerent de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Iago Andreu, han complert una part de la condemna imposada -segurament la més rellevant- per part de la sala civil del Tribunal Superior per haver insultat els germans Higini i Ramon Cierco. La sala els va condemnar a publicar un tuit admetent haver estat condemnats per intromissió a l’honor.

Una estona després de les 10 de la nit d’aquest dimecres, i amb sis o set minuts de diferència, primer Andreu i després Jover van escriure al seu compte de Twitter la piulada que els havia ordenat el tribunal. L’un per usar l’expressió ‘xusma’ i l’altre per emprar la frase ‘colla de bandolers’. En tots dos casos el tribunal va trobar que els llavors membre del gabinet del cap de Govern Toni Martí i el ministre d’Educació s’havien excedit en el seu dret a la llibertat d’expressió i que era evident que insultant indegudament els germans Cierco havien atemptant contra l’honor d’aquests.

L'actual ministre de Finances, Eric Jover, en una compareixença.

Relacionat

Condemnat el ministre Jover per un ‘tuit bandoler’

D’aquí que els condemnava per la intromissió il·legítima que va dur a terme ja via a Twitter i els feia fer una piulada a la mateixa xarxa social admetent la condemna alhora que els imposava una multa indemnitzatòria de 2.500 euros a cadascun a banda d’haver d’assumir els costos del procés judicial, que en primera instància el Tribunal de Batlles, com fa molt sovint quan hi ha l’administració pel mig, s’havia rentat les mans i havia desestimat les pretensions dels demandants.

Jover (al fons de la imatge) preparant la roda de premsa d'aquest dimecres.

Relacionat

Jover acata la sentència del Tribunal Superior per una piulada que qualifica de "desafortunada"

Ja aquest dimecres, l’ara titular de Finances va assegurar que acatava la decisió del Tribunal Superior tot i que se sentia “més còmode” amb la decisió de primera instància, i tot i reconeixia que potser sí que s’havia excedit amb el que pretenia ser una crítica també va intentar justificar la situació i el moment en què es va produir el fet, el 5 de febrer del 2019 a les portes d’una campanya electoral i amb una pressió molt gran sobre el gabinet Martí.

Comentaris (6)

Trending