La instrucció del ‘cas Costa’ entra en la recta final després de descartar noves diligències

Carine Montaner havia sol·licitat que es prengués declaració a diverses persones i la magistrada del Tribunal de Corts que condueix la causa ho considera innecessari i, en tot cas, convida les parts a què sol·licitin testimonis en el moment del judici

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La magistrada que instrueix el denominat ‘cas Costa’ ha dictat recentment un aute en què considera que els elements que té ara per ara sobre la taula són suficients per encarar el cas i, amb posterioritat, i si la fiscalia no hi diu el contrari, enviar l’afer a judici. A partir de l’aute esmentat, el que fa la instructora és descartar la pràctica de noves proves que sol·licitaven les parts, i especialment la querellada, l’actual consellera general i líder d’Andorra Endavant, Carine Montaner.

L’actual instructora de la causa -el cas ha anat ballant en la instrucció pel fet que tant el querellant, Ferran Costa, com la querellada, l’esmentada Montaner, en algun moment donat han deixat de ser aforats però, després, la laurediana ha recuperat l’escó- té damunt la taula, per exemple, la documentació que va rebre per error Montaner, té també la declaració dels dos implicats en l’afer i les explicacions donades per responsables de la CASS, que és l’organisme que va emetre el document i erròniament el va fer arribar a la líder d’Andorra Endavant.

Carine Montaner en el seu escó parlamentari la legislatura passada.

Relacionat

Carine Montaner exigeix als tribunals que resolguin d’una vegada el ‘cas Costa’

Va ser a través d’aquesta documentació que Montaner va descobrir que Costa estava rebent uns emoluments per la seva tasca parlamentària que no estaven previstos i ho va posar en coneixement de diversos responsables del Consell General, fins i tot de Sindicatura. Alguns dels detalls d’aquelles comunicacions van acabar transcendint a l’arena pública i arran de la revolada mediàtica el llavors president del grup parlamentari liberal va haver de renunciar a algunes de les seves responsabilitats i, sobretot, a alguns dels complements remuneradors.

Carine Montaner pretenia que es prengués declaració a molta més gent de la que s’ha escoltat en el marc de la instrucció feta fins ara -ara responsables del GRECO, per exemple, l’ens que combat a nivell del Consell d’Europa la corrupció-, però la instructora no ho considera necessari alhora que ha recordat que en el marc del judici es poden escoltar els testimonis que escaigui. I, en aquest sentit, les parts implicades poden fer les sol·licituds que trobin escaients.

Tot plegat fa que la instrucció entri en la recta final. De fet, la petició de Montaner que es tanqui d’una vegada el cas i si la intenció dels tribunals és inhabilitar-la que procedeixin a fer-ho perquè hi està preparada venia a tomb, segons algunes fonts, pel fet que la magistrada instructora havia dictat l’aute desestimant les proves sol·licitades, especialment, per la parlamentària. La líder d’Andorra Endavant ja va assegurar que no té intenció de fer cap més recurs més en el marc d’aquesta causa.

Comentaris (6)

Trending