Carine Montaner exigeix als tribunals que resolguin d’una vegada el ‘cas Costa’

La líder d’Andorra Endavant lamenta trobar-se “a la cadira d’acusada” per haver denunciat unes disfuncions salarials de l’expresident del grup parlamentari liberal que han estat reconegudes i reconduïdes pel Consell General i assegura que està preparada per a una inhabilitació

Carine Montaner en el seu escó parlamentari la legislatura passada.
Carine Montaner en el seu escó parlamentari la legislatura passada. CONSELL GENERAL

La consellera general i presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, demana als tribunals que d’una vegada per totes resolguin el denominat ‘cas Costa’ i que no la mantinguin “a la cadira d’acusada” de forma permanent per haver revelat “el salari públic d’un càrrec públic en l’esfera política”. Montaner lamenta la incòmoda situació en la qual es troba per haver denunciat, a parer seu, unes disfuncions salarials de l’expresident del grup parlamentari liberal que han estat reconegudes i reconduïdes pel Consell General i assegura que està preparada per a una inhabilitació.

La parlamentària, en manifestacions a l’Altaveu, ha fet un recordatori de com van anar els fets tot explicant que va rebre “per error i no de manera il·lícita” una documentació de la CASS -error que la pròpia parapública ha admès- l’anàlisi de la qual li va permetre conèixer “una disfunció en el complement de salari” de qui llavors era el president del grup parlamentari liberal Ferran Costa. Davant de dita disfunció “jo no podia callar” i “sempre en l’esfera política” va posar en coneixement d’altres responsables parlamentaris, com la síndica general, la situació detectada amb la voluntat de “voler rectificar una disfunció del sistema polític, al meu entendre”.

“Potser m’eliminaran de la primera línia política, però no em faran pas callar”, ha deixat clar la líder d’Andorra Endavant, que ha assegurat que si escau la quarta persona de la llista que la formació va presentar a les generals de l’abril prendrà el seu lloc “i jo ajudaré moltíssim. Jo no faré política per nodrir el meu ego; jo estic aquí per ajudar els ciutadans”

Montaner recorda que el soroll mediàtic va portar Costa a renunciar al complement no correctament rebut i “tot això ha servit a la transparència” i ha portat l’actual Sindicatura a abolir tots aquells complements que no procedeixin directament dels comptes del Consell General. “Jo puc dormir tranquil·la, però continua a la cadira d’acusada” perquè mesos després de tot allò Costa va interposar una querella criminal en contra seva pels presumptes delictes de revelació de secrets, difamació i calúmnies. Els dos darrers delictes el Tribunal de Corts els va deixar de banda en no observar-ne la seva comissió, però sí que Montaner va ser processada per revelació de secrets, que “comporta el risc de presó, d’una multa o de ser inhabilitada”, ha exposat la consellera general.

La líder d’Andorra Endavant es considera difamada ella -per la qual cosa ha aportat un seguit de documentació provant suposadament aquest fet- i ha donat ordres al seu advocat que no presenti més recursos contra les decisions que fins ara li han pogut anar en contra i a veure si d’aquesta manera tot plegat “s’agilitza una miqueta” perquè no es vol veure permanentment sota sospita. Alhora, ha assegurat que exigirà una compensació econòmica per les despeses de diners i “d’energia” que ha hagut de fer per defensar-se de les acusacions -difamació i calúmnies- que han quedat en no res.

Davant de tot plegat, Montaner demana als tribunals que decideixin el que hagin de decidir. Però que ho facin. I assegura que acatarà la decisió i que està preparada per una inhabilitació -en aquest extrem no ha transcendit si la parlamentària té algun input que la decisió del Tribunal de Corts anirà en aquesta línia-. “Potser m’eliminaran de la primera línia política, però no em faran pas callar”, ha deixat clar la líder d’Andorra Endavant, que ha assegurat que si escau la quarta persona de la llista que la formació va presentar a les generals de l’abril prendrà el seu lloc “i jo ajudaré moltíssim. Jo no faré política per nodrir el meu ego; jo estic aquí per ajudar els ciutadans”, ha conclòs.

Comentaris (5)

Trending