Ingressa a la presó per acabar de complir condemna el jubilat que conreava marihuana a l’hort

Fa quinze dies el Superior va confirmar l’any ferm d’empresonament a l’home detingut el setembre del 2018 després de descobrir-se setze grans plantes de ‘maria’ al rec del Solà

La marihuana comissada al seu dia.
La marihuana comissada al seu dia. POLICIA D'ANDORRA

Fa quinze dies, la sala penal del Tribunal Superior va confirmar l’any ferm de presó per a l’home que conreava plantes de marihuana a l’engròs en un hort que tenia al rec del Solà, a cinc-cents metres del cementiri de Santa Coloma. Des d’aquest dilluns el condemnat, ja jubilat, és a la Comella per tal de complir la part de la pena que no ha fet. Una vegada arrestat, el setembre del 2018, va estar poc més de tres mesos al centre penitenciari. Ara haurà d’estar a la Comella uns quants mesos més.

La condemna imposada pel Superior, que els magistrats consideren de molt moderada, és de tres anys, només un dels quals ferms. A banda, haurà d’abonar 3.000 euros de multa. És exactament la mateixa condemna que li havia imposat el Tribunal de Corts el gener. La defensa de l’home, però, va recórrer la sentència de primera instància al·legant que l’acusat pateix una suma de malalties que pal·lia amb el consum de marihuana i que per això la cultivava a l’hort.

Però ja durant la vista oral, els agents que van participar en la denominada ‘Operació Cabirol’ van deixar clar que de cap de les maneres es podia considerar que la producció hortícola de ‘maria’ fos per a consum propi. Que s’havien conreat plantes que donaven material perquè una persona que consumia deu cigarrets diaris en tindria per cinc anys. Alhora, els ingressos que ja des del 2017 apareixien al compte de l’ara condemnat en ferm mai no van poder ser justificats.

-

Relacionat

Un any de presó ferma per a l’home que cultivava marihuana a l’engròs en un hort al rec del Solà

També la disposició de les plantes -setze, algunes de prop de tres metres d’altura i per un pes total (només les fulls i els cabdells) de més de 27 quilos- degudament protegides per una zona emboscada i tot un dispositius de portes i cadenats per mirar de fer ‘invisible’ el cultiu portaven a pensar que, efectivament, i així ho creuen els tribunals, que l’home es dedicava a conrear per produir la droga -valora en 36.000 euros la comissada al seu dia- i després comercialitzar-la. D’aquí que se’l condemni per tràfic de marihuana.

La quantitat és molt especialment elevada, i la pena, proporcionalment, molt benevolent, tal com remarca el Superior, per a qui els arguments de la defensa no se sostenen de cap manera. D’aquí que una vegada confirmada la pena i essent ja ferma, l’home, andorrà i sense cap antecedent fins ara, va tornar dilluns a la presó per acabar de complir la condemna. De mig anyet més, setmana amunt setmana avall, no baixarà.

Comentaris (2)

Trending