Indignació entre exclients d’Assegurances Generals per les reclamacions judicials que els arriben

Vista la intervenció de la companyia i davant la incertesa de tot plegat, diferents assegurats van tornar els rebuts de les pòlisses i ara es veuen demandats per l’administrador especial

Seu d'Assegurances Generals al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella.
Seu d'Assegurances Generals al carrer Sant Salvador d'Andorra la Vella. ARXIU

Els darrers dies la Batllia ha fet arribar a diversos antics clients d’Assegurances Generals citacions a través de les quals se’ls comunica que se’ls ha interposat una demanda per incompliment de contracte. I és que desenes d’assegurats, veient que la companyia ha estat intervinguda i davant la manca d’explicacions clares i congruents, quan l’asseguradora els va girar el cobrament bancari de la renovació de pòlisses van retornar el rebut i van decidir canviar de companyia.

De fet, segons que han assegurat alguns dels afectats, haurien estat corredors mateix de l’asseguradora que van recomanar el retorn del rebut i buscar-se un nou prestador d’assegurances si no volien veure’s amb ensurts. I així ho van fer. Però ara s’han trobat amb la sorpresa que l’administració especial que va assumir les regnes d’Assegurances Generals designat per l’autoritat financera els ha demandat per incompliment contractual. Segons la lletra petita de la pòlissa, havien de comunicar el trencament de la relació dos mesos abans del venciment del contracte, i com que no ho van fer en aquell termini, la pòlissa estava automàticament renovada i, per tant, cal complir amb l’abonament de la mateixa.

Els antics clients també lamenten que en nombroses ocasions altres companyies a les quals ells no havien donat cap mena de consentiment els intentat domiciliar pòlisses noves

“El que més ràbia em fa, és que sé que m’acabarà tocant pagar”, assegura una de les persones afectades, que lamenta la gestió de tot plegat i la manca d’informació facilitada. Alhora, està convençut que si mai hagués patit un sinistre, la companyia no hauria respost. De fet, recorda, aquells que han patit sinistres entre unes dates concretes ja no han vist satisfets els compromisos i s’ha enviat alguns dels assegurats, per tant, a la massa de creditors de la fallida que es tramita i que la propietat d’Assegurances General combat amb ungles i dents al·legant la multitud de defectes i fins i tot irregularitats hagudes.

En tot cas, la indignació és màxima entre aquests clients que es troben ara amb una demanda. En canvi, se senten impotents quan “les nostres dades han estat facilitades sense cap mena de consentiment a d’altres companyies que, fins i tot, ens han girat rebuts quan mai jo vaig atorgar a ningú el meu beneplàcit per anar a una companyia concreta”. En aquest sentit, i com també estan fent els desposseïts administradors de l’asseguradora, al·leguen que hi ha hagut una flagrant vulneració de la normativa de la protecció de dades.

Alhora, recorden, “no creiem que l’administració especial sigui ningú per decidir a quina asseguradora hem d’anar o no hem d’anar perquè hagin decidit transferir la cartera de clients d’una determinada empresa a una altra”. En aquest sentit, lamenten alguns dels consultats que s’han trobat que els volien transferir les pòlisses a companyies “amb les quals ja havíem treballat i de les quals n’havíem marxat descontents i, per conseqüent, no hi volem tornar a treballar”.

Façana principal de la companyia intervinguda.

Relacionat

Experts financers lamenten l’aplicació de normes bancàries per valorar Assegurances Generals

Evidentment, cap mena d’alineació hi ha entre els antics assegurats a Assegurances Generals i els propietaris que ara defensen la seva innocència per la via penal i la irregularitat de la intervenció, primer, i de la fallida, després, en què s’ha situat la companyia. Però sí que hi ha certa  coincidència en què les directrius donades pels administradors van ser en molts casos manifestament abusives i mai vetllant pels interessos ni dels clients, al·leguen aquests, ni de la companyia, segons denuncia la família propietària en diferents escrits presentats als tribunals.

Comentaris (6)

Trending