La fiscalia de Panamà admet una querella contra la batlle Maria Àngels Moreno

Un empresari mexicà que manté una mena de guerra oberta amb la jutge andorrana l'acusa d'un presumpte delicte “contra l’administració de justícia amb la modalitat de simulació de fets punibles i calúmnia en actuacions judicials”

Maria Àngels Moreno.
Maria Àngels Moreno. ARXIU

La fiscalia de Panamà ha admès a tràmit una querella contra la batlle Maria Àngels Moreno que ha estat interposada pels advocats d'un conegut empresari mexicà que té els comptes bloquejats a Banca Privada d'Andorra (BPA) i a Scotiabank Panamà. L'empresari acusa Moreno d'un presumpte delicte “contra l’administració de Justícia amb la modalitat de simulació de fets punibles i calúmnia en actuacions judicials”.

Els advocats de l'empresari han aportat el correu electrònic enviat per la batlle al servei d'atenció al client de l'Scotibank (30 d'agost del 2019) on adverteix que està sent investigat a Andorra per diversos delictes com ara el de blanqueig de diners. L'empresari té un compte de 7,5 milions de dòlars a l'entitat bancària. La comunicació va ser enviada des del correu personal de la batlle quan les comunicacions judicials internacionals es fan de manera molt reglada, mitjançant comissions rogatòries adreçades a les autoritats o protocols.

El codi penal panameny preveu unes penes pel delicte de prevaricació en actuacions judicials d'entre 8 i 12 anys de presó. La querella ha passat ara al fiscal superior de Panamà que decidirà les actuacions a seguir en aquest cas.

 

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending