La fiscalia demana entre 4 i 6 anys de presó per una batussa per droga en ple confinament

Quatre dels implicats estan a la Comella des que van passar els fets, el 29 d’abril de l’any passat, i una cinquena processada va estar un mes i mig empresonada; tots plegats tenen o tenien una greu dependència al cànnabis

Una imatge exterior de la Seu de la Justícia.
Una imatge exterior de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Aconseguir droga durant el confinament no era cosa fàcil. De fet, l’escalada de preus va ser més que evident. Fins a 20 euros va arribar a pagar-se per cada gram de marihuana durant el tancament de fronteres per culpa de la Covid. Va ser un problema d’allò més greu per als consumidors habituals. Més encara per als addictes. I si trobes un proveïdor i se’t queda els diners abonats a l’avança i no et dóna el producte, tot plegat pot acabar com el rosari de l’aurora. Com el que va passar el 29 d’abril de l’any passat en un petit apartament del carrer de l’Aigüeta d’Andorra la Vella.

La fiscalia té previst sol·licitar entre quatre i sis anys de presó per als cinc principals implicats en la batussa. Quatre nois -d’entre 23 i 32 anys en el moment dels fets, tots empresonats des de llavors- i una noia de 22 anys actualment i que també va estar un mes i mig a la Comella. També està processat qui els havia de facilitar la marihuana i es va quedar els diners sense subministrar-los la droga. En aquest cas, l’acusat, per a qui es demana inicialment vuit mesos condicionals de presó, no té previst presentar-se al judici. Per tant, se’l jutja en rebel·lia.

La causa s’està jutjant aquest divendres davant el Tribunal de Corts. Es preveu que la vista duri tota la jornada i, fins i tot, que es traslladi a divendres de la setmana que ve. Escoltar el testimoni dels processats no té preu. Malauradament, i tot i la joventut d’alguns d’ells, la seva addicció al cànnabis els fa tenir un comportament poc adequat. De fet, n’hi ha que tenen un llistat d’antecedents més que notable. Les explicacions dels empresonats, sovint contradictòries, vénen marcades per la tensió que van viure en el moment dels fets.

Una imatge de la zona on van passar els fets, aquest dimecres a la tarda.

Relacionat

Cinc detinguts arran d’una batussa per un suposat deute de droga

En essència, es van trobar dos grups de persones que havien contactat amb el mateix enllaç que els podia aconseguir la marihuana que necessitaven per al seu consum. Van avançar uns diners -que de les explicacions d’uns i altres no ha quedat ben bé clar quants eren, però al tomb dels 200 euros- i el suposat traficant se’ls va quedar però no va lliurar la mercaderia. Total, que uns i altres es van acabar trobant a prop del Parc Central de la capital i van decidir acudir al domicili del germà del jove que els havia de facilitar la marihuana i l’únic que va fer va ser quedar-se els diners demanats a l’avança.

Pensaven que a casa del germà hi trobarien el facilitador del cànnabis. O que, com a mínim, alguna cosa en sabria. Volien la droga o els diners. I dos dels cinc processats ja anaven equipats amb pals. L’objectiu era demanar explicacions el perquè d’haver-se quedat els diners i no haver facilitat la marihuana. Unes explicacions, és clar, alterades. I amb els pals a les mans, no de gaire bones maneres. Aparentment, almenys. De fet, la porta de l’apartament del carrer de l’Aigüeta la van obrir a cops de peu. I el seu ocupant alguna bufetada va rebre. I un sac d’insults i amenaces.

Zona d'Andorra la Vella on hi va haver la batussa.

Relacionat

Empresonats els cinc detinguts per l’escarment pel deute de droga

Però com que va tenir temps d’avisar la policia mentre feia cas omís dels cops de porta que proferien els clients enganyats -o estafats, perquè van arribar a posar a les xarxes socials que estaven buscant un estafafor- del seu germà, els agents van arribar al domicili amb certa celeritat i va fer que els cinc joves ara enjudiciats marxessin cames ajudeu-me. Se’ls va detenir en diferents fases les hores posteriors. I des de llavors quatre d’ells estan encara a la presó. Els antecedents d’alguns d’ells no els ajuden. Gens.

Comentaris (3)

Trending