La fiscalia i l’acusació particular exigeixen presó ferma per a l’acusat d’abusar d’una menor

Els fets haurien ocorregut fa cinc anys i han arribat ara a judici després d’una instrucció complexa i precedida per situacions com a mínim controvertides que es van veure en part reflectides a la vista, on va haver d’acudir d’urgència el degà dels advocats

Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia.
Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La fiscalia i l’acusació particular exigeixen que l’home acusat d’haver abusat d’una noia que fa aproximadament cinc anys era menor hagi de complir condemna ferma. Tant el ministeri públic com la lletrada que defensa de forma personalitzada els interessos de la víctima i la seva família han agreujat la petició de pena després de la celebració d’una vista llarga i en certa manera complexa com ho és el cas i la seva instrucció, precedida per situacions com a mínim controvertides que van esquitxar una advocada que hi prenia part.

El judici es va celebrar aquest divendres a porta tancada a petició de la família de la noia, que ara ja és major d’edat. El Tribunal de Corts va accedir a la petició i no han transcendit detalls de la vista, que es va allargar durant tot el dia i a la qual va haver d’acudir, d’urgència, el degà dels advocats, Xavier Sopena, a petició de la defensa de l’acusat, que hauria denunciat, segons fonts judicials, que sentia coartada la seva llibertat d’actuació alhora que s’estava tergiversant qualsevol posicionament o explicació que oferís.

En certa manera, per aquest fet la vista va durar més, tot i que la causa ja era de per sí complicada. Els fets es remunten a uns cinc anys enrere i, com a mínim, l’acusat hauria proferit uns tocaments que mai ha reconegut com a tals. Sí que l’home, de l’entorn familiar de la víctima (s’omet la parròquia atès que al seu moment hi va haver un notable rebombori), hauria admès alguns dels fets que se li imputaven, però que no eren constitutius de delicte. No és aquest el posicionament ni de la fiscalia ni de l’acusació particular.

L’acusat, quan es va formalitzar la denúncia -dos anys i tres mesos després dels fets i després que hi hagués una polèmica per una suposada exigència de diners, i va ser en aquest marc que va resultar processada la qui llavors era l’advocada de la família de la víctima, que posteriorment es va apartar del cas-, va ser detingut per la policia i va dormir una nit a cel·les, essent alliberat provisionalment després per la batlle de torn. Des de llavors s’han anat fent diversos actes d’instrucció.

I ara, davant el Tribunal de Corts, i una vegada celebrada la vista, la fiscalia hauria demanat que un dels tres anys que inicialment demanava que fossin tots condicionals s’imposi ara de presó ferma. L’acusació particular, que en la seva qualificació provisional reclamava tres anys de presó una part dels quals condicionals, hauria concretat durant la vista que dos dels tres anys que reclama se’ls passi l’acusat a la Comella. De la seva banda, la defensa del processat en reclama l’absolució.

Comentaris

Trending