Expulsat del país després de nou mesos empresonat per pegar la parella de forma reiterada

Detingut al maig després que durant un parell de dies se l’estigués cercant, ara s’haurà d’estar almenys cinc anys sense poder tornar al Principat

Una imatge del centre penitenciari a la Comella.
Una imatge del centre penitenciari a la Comella. Toni Solanelles

Un home de 33 anys que va ser detingut el maig passat després de dos dies de cerca pel país arran de l’activació d’un codi lila -el procediment que es posa en marxa quan una dona és víctima de violència de gènere- ha estat expulsat del Principat després de passar-se pràcticament nou mesos empresonat. Maltractava de manera habitual la parella, agredint-la físicament de manera important en més d’una ocasió.

L’home va entrar a la Comella a final del mes de maig després que es presentés per voluntat pròpia al despatx central de policia. Ara haurà d’estar-se cinc anys, com a mínim, sense tornar a accedir al Principat. És el termini d’expulsió que li ha imposat la Justícia a partir d’un judici ràpid que, això sí, ha arribat nou mesos després, gairebé, de la seva detenció. També se li hauria imposat una multa de 17.000 euros.

La cerca es va posar en marxa a partir de l'activació d'un codi lila.

Relacionat

S’entrega a la policia després de dos dies d’estar buscat per pegar la parella de forma reiterada

Es tracta d’un resident francès que tot i saber que estava cercat a partir del moment que la seva parella es va presentar a l’hospital amb evidències d’haver estat agredida va escapolir-se del dispositiu establert per la policia per enxampar-lo. Per això quan es va presentar, un diumenge a darrera hora de la tarda, al despatx policial no només se li va atribuir el delicte de violència de gènere sinó que també se’l va acusar d’un delicte de desobediència.

El cas va transcendir perquè activat el codi lila, la recerca de l’home, especialment pel coll d’Ordino, on viuria la parella, va ser força aparatosa perquè fins i tot es va requerir la presència dels bombers perquè facilitessin una escala per poder accedir a l’habitatge conjugal a través d’una finestra que donava a la façana. Aquella actuació -un dissabte- no va donar cap resultat però el veïnat sí que va sospitar que alguna cosa passava o havia passat.

Comentaris (5)

Trending