L’exconseller portuguès absolt d’abús reclamarà a l’Estat pels dies que es va passar a la presó

David Borges va estar empresonat un mes i mig la primavera del 2018 i per aquesta raó va perdre la feina que llavors tenia i també va deixar el càrrec de representació institucional que ostentava

David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria.
David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria. Toni Solanelles

L’exconseller de les comunitats portugueses David Borges promourà una demanda contra l’Estat per la disfunció que considera que representa que s’hagués hagut de passar un mes i mig a la presó i ara hagi quedat absolt. La sala penal del Tribunal Superior ha confirmat aquest divendres l’absolució definitiva del resident portuguès, que a finals d’abril del 2018 va ser detingut i empresonat durant un mes i mig acusat d’abusar d’un menor.

Després de sis setmanes a la Comella, i amb el menor, de catorze anys en el moment dels fets, reconeixent que la relació havia estat consentida, i sense que els seus pares volguessin fer cap reclamació, l’instructor de la causa va deixar en llibertat l’home tot imposant-li l’obligació d’haver-se de presentar un cop per setmana davant l’autoritat judicial. Posteriorment, aquest estiu el Tribunal de Corts ja va absoldre en primera instància Borges després d’una vista oral celebrada íntegrament a porta tancada.

David Borges, esperant la notificació de la sentència del Tribunal de Corts ara fa uns mesos.

Relacionat

La justícia absol definitivament David Borges de l’acusació d’abusos sexuals a un menor

La fiscalia va recórrer contra la sentència en entendre que hi havia una prevalença i un abús d’autoritat per la diferència d’edat entre els dos implicats i per la intimidació que suposadament hauria exercit Borges sobre el menor suposadament víctima dels abusos. Però ni en primera instància ni en segona els tribunals no han considerat que hi hagués dita prevalença o superioritat com a acte intimidatori i han absolt l’home.

Ara, segons que han manifestat fonts judicials, l’exconseller de les comunitats portugueses està decidit a tirar endavant una reclamació contra l’Estat per la responsabilitat d’aquest en relació amb l’actuació de l’aparell policial i judicial. I pels danys i perjudicis patits. Més enllà de la reputació, David Borges va perdre la feina que tenia en aquell moment i va haver de renunciar al càrrec institucional que ostentava.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending