Un empresari implicat en l’‘operació Cautxú’ reclama que s’aclareixi la investigació

El comissionista i soci de l’ex-secretari general de la FAF Jesús García-Casarrubios presenta un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional per la inactivitat de la Batllia

Policies davant les instal·lacions de la FAF quan va esclatar el cas.
Policies davant les instal·lacions de la FAF quan va esclatar el cas. ARXIU

La denominada ‘operació Cautxú’ ressuscita. Un dels implicats en la causa que va portar a la presó qui al seu dia era el secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Tomàs Gea, i el llavors també tresorer del mateix ens, José García, reclama que d’una vegada per sempre tiri endavant la investigació del cas i s’adoptin les decisions que escaiguin. Però que l’afer no estigui en un calaix, aparentment, d’una de les oficines judicials especialitzades en delictes econòmics.

L’empresari espanyol Jesús García-Casarrubios, soci de Gea en una de les societats que van participar en l’entramat investigat per l’embolic de la gespa i els suposats beneficis que això comportava a títol personal a alguns dirigents de la FAF, ha presentat un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional (TC) queixant-se de la inactivitat de la secció d’instrucció especialitzada de la Batllia i denunciant una presumpta vulneració del dret a un procés degut de durada raonable.

En efecte, com aquell qui diu, i malgrat que certament s’han fet algunes diligències posteriors, des que Gea i Garcia van deixar, un i altre, la presó, passat l’estiu del 2019, tota la vigorositat i rellevància que semblava que tenia l’afer -amb acusacions d’apropiació indeguda, administració deslleial i defraudació a la CASS- va anar diluint-se i poca cosa més es va saber. La FAF va renovar la seva junta i, formalment, gran part del seu equip executiu i el ‘cas Cautxú’ va quedar enterrat.

Un dels camps de la Borda Mateu en plena instal·lació de la gespa artificial.

Relacionat

Un empresari espanyol reconeix haver pagat comissions per poder fer obres per a la FAF

Però hi ha una investigació en marxa i això té unes conseqüències per aquells que hi apareixen implicats. Des de mesures cautelars a altres elements. D’aquí, en certa manera, la queixa en forma de recurs d’empara que el Constitucional ha admès a tràmit, de García-Casarrubios, que venia a ser un comissionista, un ‘aconseguidor’ de negoci. De fet, empresaris espanyols del sector de la gespa van reconèixer sense embuts a l’Altaveu que l’ara recurrent en empara els aconseguia feines i per això li abonaven un percentatge del contracte.

I en algun cas concret, García-Casarrubios hauria intercedit en relació amb la gespa instal·lada als camps de la Borda Mateu i, també, a l’equipament futbolístic que la FAF té a Alàs. Després, segons va evidenciar la causa, hi havia un traspàs de diners entre societats on apareixien Gea i l’empresari que ara recorre al Constitucional. En algun cas figuraven en la societat, en aquest cas andorrana, tots dos i, en altres, en alguna empresa espanyola, hi havia García-Casarrubios i la seva parella, que també subscriu l’acció davant el TC.

Comentaris

Trending