Els dos implicats en el ‘narcopis’ que continuen empresonats exigeixen l’alliberament

El Tribunal Constitucional admet estudiar si és correcta la decisió de la batlle instructora de prorrogar la reclusió provisional

Agents de policia treballant en l'escorcoll del 'narcopis' del carrer del Pui.
Agents de policia treballant en l'escorcoll del 'narcopis' del carrer del Pui. POLICIA D'ANDORRA

Els dos implicats en el cas del ‘narcopis’ desmantellat al carrer del Pui d’Andorra la Vella ara fa prop d’un any que encara continuen empresonats exigeixen que se’ls alliberi de forma immediata atès que consideren que la pròrroga de la seva reclusió provisional no s’ha dictat de forma correcta. El cas l’han dut al Tribunal Constitucional (TC), que ha decidit admetre a tràmit el recurs d’empara i, per tant, estudiar les vulneracions al·legades pels dos processats.

Els dos recurrents no van ser detinguts en paral·lel al desmantellament del pis on hi coincidien diversos menors per, suposadament, beure alcohol i consumir drogues, sinó que van ser arrestats amb posterioritat, arran de les declaracions d’alguns dels joves que acudien a estones o amb més habitualitat a l’habitatge en qüestió. Presumptament, els dos homes eren els que subministraven els estupefaents que es consumien, aparentment, al pis.

Sia com vulgui, i en sengles recursos que han estat acumulats en una sola causa, els dos processats reclamen del Tribunal Constitucional que atorgui l’empara sol·licitada, que anul·li els autes  mitjançant els quals es prorrogava la situació de presó provisional dels recurrents o les decisions per les quals es denegaven ‘habeas corpus’ i altres procediments. Alhora es demana la posada en llibertat immediata dels dos implicats i que es declari que tenen dret a una indemnització pels danys i perjudicis soferts per la privació de llibertat injustificada i l’allargament de l’empresonament més enllà, suposadament, del que tocava.

Comentaris

Trending