Deneguen commutar la presó que li resta per complir per l’expulsió a un home que va violar la filla

El condemnat ha de complir encara entre 4 i 5 anys a la Comella i el Superior ha refermat que haurà de continuar internat fins llavors i que, en tot cas, ja després assumirà el temps de foragitament (12 més) que també se li va imposar

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Des del 2016 es troba a la Comella condemnat per haver violat fins a dues vegades la seva filla. Li queden encara entre quatre i cinc anys per complir, un càstig que volia evitar demanant que se li commutessin per l’expulsió del país. La petició l’havia fet davant el Tribunal de Corts que li va denegar. Ara, el Superior ha refermat aquesta decisió. L’home haurà de continuar, doncs, al centre penitenciari. El foragitament, de fet, ja l’haurà de complir més endavant, ja que la sentència del cas també incorporava aquesta pena accessòria. 
 

Tot es remunta al març del 2016. Llavors, va ser detingut per la policia. Se l’acusava de dues violacions a la seva filla. Una, en un descampat prop de Puigcerdà. L’altre, al mateix pis familiar. Va ser jutjat i se li va imposar una pena de dotze anys de presó. Inicialment també se’l va considerar culpable de proxenetisme, pel fet que, per convèncer la menor que acceptés les pràctiques sexuals, li comprava regals com ara un mòbil o roba. Aquest segon delicte, però, va ser desestimat posteriorment en l’apel·lació al Superior.

Per tant, l’home ja acumula més de set anys entre reixes. El passat febrer, el seu advocat va fer una petició a Corts. Volia que el temps restant se li anul·lés i, a canvi, que fos expulsat ja del país. La demanda va ser refusada. I el lletrat va presentar un recurs al Superior que, ara, s’ha pronunciat. I ho ha fet en el mateix sentit que la primera instància: la pena l’ha de complir sencera. 

En certa forma, la resolució ja segueix el que va dictaminar la sentència inicial. I és que, a banda dels dotze mesos de presó, hi havia també una pena accessòria. Un cop complerta la pena, l’home haurà d’estar una dotzena d’anys més fora del Principat. Per tant, en certa forma, el que entén el tribunal és que aquest foragitament ja el complirà quan toqui, però que, ara, ha de completar la condemna imposada en el seu dia.

Comentaris

Trending