Convoquen el concurs per suplir les vacants de Bailén i Cornella a la fiscalia

El Consell Superior de la Justícia ha iniciat el procés que ha de permetre nomenar dos nous fiscals adjunts en substitució de les dues membres que han fet el salt al Tribunal de Corts i al Superior

Membres del Consell Superior -Enric Casadevall, Clàudia Arias i Joan Cabeza- amb el fiscal general, Alfons Alberca, durant un acte.
Membres del Consell Superior -Enric Casadevall, Clàudia Arias i Joan Cabeza- amb el fiscal general, Alfons Alberca, durant un acte. ARXIU

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) ha iniciat el procediment per a la cobertura de les vacants produïdes a la fiscalia arran de salt de dos dels membres del ministeri públic al Tribunal de Corts i al Superior. Així, l’ens ha convocat les proves de selecció necessàries per proveir aquestes places. Els elegits ho seran per un període inicial, tot i que renovable, de sis anys.

Les fiscals Carolina Bailén i Alexandra Cornella es van presentar l’any passat els respectius processos de selecció per convertir-se en magistrades del Tribunal de Corts i del Superior respectivament. El nomenament havia quedat paralitzat pels recursos presentats per la batlle Maria Àngels Moreno, que també havia optat a dites places i denunciava irregularitats en el procediment. El cas va arribar al Constitucional que, ara fa uns dies, va emetre la sentència que tancava el procés.

I aquesta denegava l’empara a Moreno i validava les actuacions realitzades pel CSJ en el concurs per escollir noves magistrades. Per tant, es confirmava el nomenament de Bailén i Cornella i, per tant, la seva sortida de fiscalia. El ministeri públic perdia, doncs, dos dels seus membres, vacants que ara s’han de cobrir.

Aquest és l’objectiu de les proves de selecció convocades pel CSJ. Es vol cobrir dues places de fiscal adjunt. Els guanyadors del procés seran nomenats per mandats renovables de sis anys després d’un procediment que respondrà “als principis d’objectivitat, publicitat i transparència”. Les proves consistiran en la superació d’una valoració psicotècnica, d’un concurs d’oposició i de la formació complementària i específica marcada a l’edicte. La data límit per presentar la candidatura és el 9 de setembre.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending