El Constitucional estudiarà si és discriminatori diferenciar entre casament i matrimoni

L’Alt tribunal admet el recurs d’empara interposat pel PS que demana suprimir per inconstitucionals diversos articles de la llei de la persona i la família

Seu del Tribunal Constitucional.
Seu del Tribunal Constitucional. Toni Solanelles

El Tribunal Constitucional estudiarà si diferenciar entre casament i matrimoni, en funció de si la unió es fa pel civil o canònica, és discriminatori. L’Alt tribunal ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat pel grup parlamentari socialdemòcrata i ara haurà de decidir si els articles de la Llei qualificada de la persona i la família són inconstitucional per trencar el principi d’igualtat i ser discriminatoris.

Vela i Salazar, durant la roda de premsa.

Relacionat

El PS veu discriminació per motius religiosos en la distinció entre matrimoni i casament

Els socialdemòcrates van estar analitzant durant temps el text i, fins i tot, una vegada ja aprovat, van encomanar informes jurídics per dotar-se de raons davant el Constitucional. És el magistrat francès Dominique Rousseau el que actua de ponent davant d’aquest cas, fet que garanteix una mirada més ampla a la qüestió. El PS sempre ha defensat que no hi ha d’haver cap diferència ni en la forma ni en la denominació pel fet que unió es materialitzi o es formalitzi per la via civil o per la via religiosa.

Comentaris (1)

Trending